Χρηστίδης (ΚΙΝΑΛ): Να αφήσει ο Μητσοτάκης το πολιτικό marketing και να δώσει πραγματικές απαντήσεις σε πανδημία, οικονομία

Χρηστίδης (ΚΙΝΑΛ): Να αφήσει ο Μητσοτάκης το πολιτικό marketing και να δώσει πραγματικές απαντήσεις σε πανδημία, οικονομία
Το επιτελικό κράτος της ΝΔ πήγε ένα μεγάλο περίπατο ανέφερε ο κ.Χρηστίδης
Να αφήσει το πολιτικό marketing και τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και να δώσει πραγματικές απαντήσεις στα προβλήματα της πανδημίας και της οικονομίας κάλεσε τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη ο εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Π. Χρηστίδης.
«Ο κ. Μητσοτάκης έρχεται σε αντίθεση με όσα υποσχέθηκε πριν τις εκλογές, είχε πει πως δεν υπάρξουν αναπληρωτές υπουργοί γιατί δεν καταλαβαίνει σε τι εξυπηρετούν, είχε ήδη πολλούς και πρόσθεσε τώρα ακόμα και άλλους.
 Μάλλον το επιτελικό κράτος της ΝΔ πήγε ένα μεγάλο περίπατο…
Αναφερόμαστε σε διορθωτικές κινήσεις όσον αφορά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, οι οποίες έχουν ως στόχο όπως είδαμε, να κάνουν τους υφυπουργούς αναπληρωτές Υπουργούς τελικά.  
Το κατά πόσο ο κ. Σκυλακάκης έπρεπε να γίνει  αναπληρωτής Υπουργός για να μπορέσει να διαχειριστεί τα 70 δις είναι κάτι που το κρίνουν όλοι όσοι μας ακούν.
Η ουσία του ζητήματος είναι πως στο επίπεδο της πανδημίας και της οικονομίας υπάρχουν προκλήσεις και η κυβέρνηση πρέπει να δώσει πραγματικές απαντήσεις και όχι άλλα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και πολιτικό μάρκετινγκ.
Με την Φώφη Γεννηματά έχουμε γυρίσει όλη τη χώρα μετά την καραντίνα και αυτό που έχουμε συναντήσει σε κάθε μας επίσκεψη είναι η περιγραφή μιας κατάστασης - από όλους τους παραγωγικούς φορείς, τα επιμελητήρια και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες - με πολύ πιο μελανά χρώματα από αυτά που περιγράφουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.  
Χρειάζεται η πραγματική οικονομία τώρα ένα συνεκτικό σχέδιο, για να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα προβλήματα που έχουμε μπροστά μας.
Τα νούμερα της ανεργία είναι συγκλονιστικά. 250.000 άνθρωποι δεν θα πάνε στη δουλειά τους από το ερχόμενο φθινόπωρο και αυτό έχει μεγάλο αντίκτυπο στην πραγματική οικονομία το επόμενο διάστημα» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Χρηστίδης.
Αναφερόμενος στο θέμα της πανδημίας ο κ.Χρηστίδης επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τη στάση της.
«Εμείς στο πρώτο κύμα της πανδημίας σταθήκαμε δίπλα στις επιλογές των ειδικών, έτσι όπως τις εφάρμοσε και η κυβέρνηση.
Προστατεύσαμε τους συμπολίτες μας και σταθήκαμε με ευθύνη και αλληλεγγύη για το κοινό καλό.
Εδώ και δύο μήνες, όμως, έχουμε και πράξεις και πολιτικές οι οποίες οδηγούν αυτονόητα στην χαλάρωση και σίγουρα δεν λαμβάνονται τα κατάλληλα μέτρα προστασίας, και η κυβέρνηση δείχνει να έχει χάσει την μπάλα σε σχέση με την τιθάσευση της ανόδου των κρουσμάτων.
Αναφέρομαι από την παρουσία του πρωθυπουργού στα εγκαίνια του μετρό μέχρι την παρουσία κορυφαίων υπουργών σε κάθε είδους φιέστες, όπου δεν ελήφθη κανένα μέτρο προστασίας.
Έχουμε τα ΜΜΜ που εδώ και δύο μήνες είναι σαν να έχει δώσει εντολή κάποιος επίτηδες να συνωστίζεται εκεί ο κόσμος και  αυτό χρήζει άμεσης αντιμετώπισης. Οι εργαζόμενοι θέλουν να πηγαίνουν στις δουλειές τους και ο κόσμος να μετακινείται χωρίς να φοβάται ότι συνωστιζόμενος σαν σαρδέλα μέσα στα ΜΜΜ θα κολλήσει τον ιό.
Είναι αυτονόητο ότι χρειάζονται πιο συχνά δρομολόγια σε όλα τα ΜΜΜ.
Επομένως είναι ξεκάθαρο στο ποιος έχει την ευθύνη.
Πριν κατηγορήσουμε τους απλούς πολίτες και αναφερθούμε στην ατομική ευθύνη που έχουν - η οποία προφανώς και υπάρχει - πρέπει να αντιληφθούμε ότι υπάρχει και ατομική ευθύνη των πολιτικών που χαράζει η κυβέρνηση.
Δεν μπορεί να θέλει να πιστωθεί την επιτυχία πριν από δυο μήνες και τώρα θέλει να πετάξει από πάνω της όλη την ανευθυνότητα με την οποία πορεύεται.
Στα μέτρα, λοιπόν, που ανακοινώνει η κυβέρνηση και θα είναι προς όφελος των πολιτών, εμείς βεβαίως θα είμαστε συμπαραστάτες, από κει και πέρα όμως πρέπει η ίδια να κάνει όλες τις αναγκαίες αλλαγές» υποστήριξε ο κ.Χρηστίδης, αναφέροντας ότι η ΝΔ μετά από έναν χρόνο διακυβέρνησης καρκινοβατεί και διορθώνει αντί να διαμορφώνει πολιτικές προς όφελος των πολιτών.
 
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS