Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Foodlink: Τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 4,2 εκατ. για συμψηφισμό ζημιών ενέκρινε η ΓΣ

tags :
Foodlink: Τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 4,2 εκατ. για συμψηφισμό ζημιών ενέκρινε η ΓΣ
Foodlink: Τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 4,2 εκατ. για συμψηφισμό ζημιών ενέκρινε η Γενική Συνέλευση
Τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου κατά το ποσό των 4.202.421,48 ευρώ, με μείωση της ονομαστικής αξίας των μετοχών κατά 0,18 ευρώ, ήτοι από 0,28 ευρώ σε 0,10 ευρώ, με σκοπό τον συμψηφισμό ζημιών με διαγραφή από το λογαριασμό "Αποτελέσματα εις νέο" της εταιρείας, ενέκρινε μεταξύ άλλων η τακτική Γενική Συνέλευση της Foodlink.
Μετά την ανωτέρω αποφασισθείσα μείωση του μετοχικού κεφαλαίου, το συνολικό μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας θα ανέρχεται σε 2.334.678,60 ευρώ, διαιρούμενο σε 23.346.786 ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας 0,10 ευρώ έκαστη. Εγκρίθηκε επίσης η τροποποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού της εταιρείας ως συνέπεια των ανωτέρω μεταβολών.
Επιπλέον, η ΓΣ αποφάσισε τη μη διανομή μερίσματος στους μετόχους, ενώ εξέλεξε και το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας.
Επί του θέματος αυτού, αφού έλαβε το λόγο ο Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης αναφέρει στους κ.κ. Μετόχους ότι, λόγω παραιτήσεως τριών μελών του εκλεγέντος από την περσινή Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση μελών και αντικαταστάσεως των δύο εξ αυτών από άλλα μέλη, έχει προκύψει αλλαγή στη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας. Συγκεκριμένα, δυνάμει του υπ' αριθμ. 338 – 16/03/2020 πρακτικού του ΔΣ, τα μέλη ομόφωνα εξέλεξαν την κα. Καλλιόπη Σιουτζούκη του Ευάγγελου προς αντικατάσταση του παραιτηθέντος μέλους κ. Χρήστου Κυριαζή και την κα. Παναγιώτα Σιωρά του Θεμιστοκλή προς αντικατάσταση του παραιτηθέντος μέλους κ. Αθανασίου Σκαρλάτου, και για το υπόλοιπο της θητείας των μελών που αναπληρώθηκαν.
Εν συνεχεία, στις 3/4/2020, παραιτήθηκε το μέλος κ. Παναγιώτης Μπόμπολης, ο οποίος δεν αντικαταστάθηκε και έκτοτε το Διοικητικό Συμβούλιο λειτουργεί με επτά μέλη. Προτάθηκε δε, κατόπιν των ανωτέρω αλλαγών, να εκλεγεί νέο ΔΣ της εγκρίσεως της Γενικής Συνέλευσης. Στο σημείο αυτό, τον λόγο έλαβε ο Μέτοχος κ. Κωνσταντίνος Γκυρτής, ο οποίος ανέφερε ότι υπάρχει η δυνατότητα, βάσει του Νόμου και του Καταστατικού της Εταιρείας, αντί για την εκλογή νέου ΔΣ να εγκριθεί απλώς η εκλογή των δύο νέων μελών του ΔΣ σε αντικατάσταση των παραιτηθέντων και να συνεχίσει το Διοικητικό Συμβούλιο την λειτουργία του ως έχει, δεδομένου του ότι δεν επίκειται λήξη της θητείας του.
Μετά από διαλογική συζήτηση, κατά την οποία παρασχέθηκαν οι ζητηθείσες διευκρινήσεις και πληροφορίες, η Γενική Συνέλευση εγκρίνει ομόφωνα την κατά τα ως άνω εκλογή των νέων μελών του Δ.Σ., ήτοι της κας. Καλλιόπης Σιουτζούκη του Ευάγγελου σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος μέλους κ. Χρήστου Κυριαζή και της κας. Παναγιώτας Σιωρά του Θεμιστοκλή σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος μέλους κ. Αθανασίου Σκαρλάτου και την συνέχιση της λειτουργίας του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας με επτά μέλη.

ww.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης