Τελευταία Νέα
Οικονομία

Βραβεία Επιχειρηματικότητας Envolve: Από το 2012 οι 31 νικητές, δημιούργησαν περισσότερες από 1.800 νέες θέσεις εργασίας

Βραβεία Επιχειρηματικότητας Envolve: Από το 2012 οι 31 νικητές, δημιούργησαν περισσότερες από 1.800 νέες θέσεις εργασίας
Το Envolve Award Greece θεσμοθετήθηκε το 2012 από το Libra Group για λογαριασμό της Ελληνικής Πρωτοβουλίας
Περισσότερες από 1.800 νέες θέσεις εργασίας έχουν δημιουργήσει από το 2012 οι 31 νικητές των βραβείων Envolve (πρώην Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας), όπως ανακοινώθηκε στη φετινή διαδικτυακή απονομή των βραβείων, με την συνολική αποτίμηση των επιχειρήσεων αυτών να ξεπερνά σήμερα σε αξία τα 300.000.000 ευρώ.
Οι φετινοί νικητές του διαγωνισμού είναι οι Collaborate Healthcare, Finclude, MOJOOLS και Rodi Pharmaceuticals, και δραστηριοποιούνται σε ένα ευρύ φάσμα κλάδων της οικονομίας όπως Τεχνολογίες Υγείας, Χρηματοπιστωτικές Υπηρεσίες, Μόδα και Φαρμακευτικά Προϊόντα.
Το Envolve Award Greece θεσμοθετήθηκε το 2012 από το Libra Group για λογαριασμό της Ελληνικής Πρωτοβουλίας.
Οι 4 νικητές του διαγωνισμού, θα λάβουν άτοκη χρηματοδότηση, καθοδήγηση, καθώς και υπηρεσίες επιχειρηματικής υποστήριξης από το δίκτυο συνεργατών του Envolve.
Οι νικητές επιλέχθηκαν από την κριτική επιτροπή ανάμεσα από 10 επιχειρηματικές προτάσεις που είχαν επικρατήσει στα προηγούμενα στάδια της διαδικασίας αξιολόγησης.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μόνο οι φιναλίστ και οι ομιλητές, λόγω Covid-19, ενώ εφαρμόστηκαν όλες οι οδηγίες των υγειονομικών πρωτοκόλλων που έχει θέσει ο ΕΟΔΥ.
Η τελετή φιλοξένησε ως ομιλητές κυβερνητικούς εκπροσώπους και επιχειρηματικούς ηγέτες: τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Σπυρίδων - 'Αδωνι Γεωργιάδη, τον υφυπουργό Έρευνας & Τεχνολογίας, Χρίστο Δήμα, τον γενικό γραμματέα Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών, Λεωνίδα Χριστόπουλο, τον Chief Creative Officer της προεδρίας της κυβέρνησης, Στηβ Βρανάκη, την γενική διευθύντρια ΝΑ Ευρώπης της Google, Πέγκυ Αντωνάκου, την Ιδρύτρια του Wise Greece, Μελίνα Ταπραντζή, τον δημοσιογράφο και σύμβουλο επικοινωνίας, Φώτη Καρύδα, τον πρόεδρο του Envolve Entrepreneurship και επικεφαλής του Τομέα Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου Libra στην Ελλάδα, Jimmy Αθανασόπουλο και τον διευθυντή του Envolve Entrepreneurship στην Ελλάδα, Αλέξανδρο Νούσια.
Ο Jimmy Αθανασόπουλος, πρόεδρος του Envolve Entrepreneurship, τόνισε ότι το Envolve Award Greece συνεχίζει να προσελκύει εκατοντάδες λαμπρές επιχειρηματικές ιδέες, αποδεικνύοντας ότι η επιχειρηματικότητα παραμένει στο DNA της Ελλάδας.
«Οι νικητές και οι φιναλίστ του πρόσφατου κύκλου αποτελούν δυνάμεις αλλαγής για την ελληνική οικονομία, αποδεικνύοντας συγχρόνως στην πράξη τις δυνατότητες που ενσωματώνει η χώρας μας.
Οι αξιότιμοι προσκεκλημένοι ομιλητές μας, μοιράστηκαν το μήνυμα της ελπίδας και της προόδου που προέρχεται από την επιχειρηματικότητα και ως οργανισμός, είμαστε δίπλα σε κάθε άτομο και ομάδα που αναλαμβάνει απτές ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση», είπε μεταξύ άλλων.
Ο Αλέξανδρος Νούσιας, διευθυντής του Envolve Entrepreneurship στην Ελλάδα, εξέφρασε μεταξύ άλλων την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι η κυβέρνηση επιταχύνει τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις νεοφυείς επιχειρήσεις, την έρευνα και τις ψηφιακές υπηρεσίες.
Η αποστολή του Envolve βασίζεται σε τρεις πυλώνες: την εκπαίδευση, τους πόρους και τα βραβεία. Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός παρέχει εκπαίδευση για νεοφυείς επιχειρήσεις και επιχειρήσεις που βρίσκονται σε αρχικό στάδιο, αξιοποιώντας παράλληλα συνεργασίες με άλλους οργανισμούς και εταιρείες, που αυξάνουν τη διαθεσιμότητα επιχειρηματικών πόρων.
Υποστηρικτές του βραβείου στην Ελλάδα είναι οργανισμοί όπως η Amazon Web Services, η Antidote, η Atraktos, η Atradius, το Epixeiro.gr, το Ι.Δ.Ε.Μ.Ε.Δ., η Intracom Telecom, το δικηγορικό γραφείο Ιωάννης Βασαρδάνης & Συνεργάτες, η Jalouise PTY LTD, το δικηγορικό γραφείο Λυκουρέζου, η Microsoft, η Moore, η People for Business, η 1 Business World, η Performance Coaching, η Prisma Consulting, η Reed Smith, η SAP Hellas, η V+O Communication, η Veltio και η White Room.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης