Αχτσιόγλου: Η κυβέρνηση ολιγώρησε και αδράνησε απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα

Αχτσιόγλου: Η κυβέρνηση ολιγώρησε και αδράνησε απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα
Η απόφαση του Τούρκου Προέδρου για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί είναι απαράδεκτη και άκρως προκλητική δήλωσε η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ
«Η απόφαση του Τούρκου Προέδρου για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί είναι απαράδεκτη και άκρως προκλητική, παραβιάζει τις βασικές οικουμενικές αξίες και αρχές και επιτίθεται σε ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς», δήλωσε η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου στον ρ/σ "Flash 99,4" της Θεσσαλονίκης.
Η κυβέρνηση, τόνισε, επιδεικνύει «δραματική ολιγωρία και αδράνεια στην αντιμετώπιση της αναβαθμισμένης τουρκικής προκλητικότητας, η οποία εκφράζεται με το τουρκολιβυκό σύμφωνο, την κατάθεση μονομερώς συντεταγμένων στον ΟΗΕ, τις ανακοινώσεις για εξορύξεις στην ευρύτερη περιοχή της Κρήτης» και σημείωσε πως «πέρυσι τον Ιούνιο ο Αλέξης Τσίπρας είχε κατορθώσει στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ να ληφθεί για πρώτη φορά απόφαση κυρώσεων εις βάρος της Τουρκίας», ωστόσο «η ΝΔ δεν επέμεινε στην εφαρμογή κυρώσεων ενώ υπήρχε η απόφαση».
Η κ. Αχτσιόγλου υπογράμμισε ότι «το ζήτημα της Αγίας Σοφίας είναι διεθνές, δεν είναι διμερές Ελλάδας-Τουρκίας» και πρόσθεσε ότι «πρέπει άμεσα η ελληνική κυβέρνηση να πιέσει, να αναλάβει πρωτοβουλία για επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία, για τη σειρά παραβιάσεων που έχει κάνει όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα. Να υπάρχει μία πραγματική, με απτές συνέπειες, αντιμετώπιση από το σύνολο της ΕΕ, τη διεθνή κοινότητα και την UNESCO».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS