Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πολωνία: Επανεξελέγη ο πρόεδρος Duda με 51,2% - Κέρδισε έδαφος η αντιπολίτευση

tags :
Πολωνία: Επανεξελέγη ο πρόεδρος Duda με 51,2% - Κέρδισε έδαφος η αντιπολίτευση
Η νίκη του Duda ενισχύει τη θέση του κόμματος του Νόμου και της Δικαιοσύνης (PiS), το οποίο βρίσκεται στην εξουσία από το 2015
Επανεξελέγη για μια νέα πενταετή θητεία στον προεδρικό θώκο της Πολωνίας ο συντηρητικός πρόεδρος της Πολωνίας Andrzej Duda,  ανακοίνωσε σήμερα η Εκλογική Επιτροπή της χώρας, επικαλούμενη τα επίσημα σχεδόν τελικά αποτελέσματα του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών που διεξήχθη χθες στη χώρα.
Με καταμετρημένο το 99,7% των ψηφοδελτίων, ο σύμμαχος του κυβερνώντος κόμματος του Νόμου και της Δικαιοσύνης (PiS), εξασφάλισε ποσοστό 51,21% των ψήφων έναντι 48,79% που έλαβε ο φιλελεύθερος αντίπαλός του, ο δήμαρχος της Βαρσοβίας Rafal Trzaskowski.
"Τα αποτελέσματα από πέντε τελευταίες εκλογικές περιφέρειες τα οποία αναμένουμε ακόμα δεν θα αλλάξουν το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών", δήλωσε σε δημοσιογράφους ο επικεφαλής της Εκλογικής Επιτροπής της χώρας.
Η νίκη του Duda ενισχύει τη θέση του κόμματος του Νόμου και της Δικαιοσύνης (PiS), το οποίο βρίσκεται στην εξουσία από το 2015.
Ωστόσο πολιτικοι επιστήμονες σχολιάζουν ότι "πρόκειται για μια μικρή επιτυχία" του προέδρου Duda. "
Βεβαίως και κέρδισε τις εκλογές, αλλά η πραγματική επιτυχία ανήκει στον Rafal Trzaskowski και στην αντιπολίτευση η οποία κέρδισε έδαφος",' όπως μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία Ειδήσεων.
Ο Duda υποστηρίζεται από το συντηρητικό κόμμα PiS ενώ ο δήμαρχος της Βαρσοβίας εκπροσωπεί το κύριο κόμμα της αντιπολίτευσης, την Πλατφόρμα των Πολιτών (PO), και υποσχόταν να βελτιώσει τις σχέσεις με την ΕΕ οι οποίες έχουν ενταθεί από την άνοδο στην εξουσία του PiS.
Το ποσοστό συμμετοχής στην αμφίρροπη αυτή εκλογική αναμέτρηση ήταν πολύ υψηλό για την Πολωνία, καθώς έφτασε στο 67,9%.
Τα συγχαρητήριά του εξέφρασε σήμερα στον Duda  ο Ούγγρος πρωθυπουργός Viktor Orban, αναρτώντας φωτογραφία του μαζί με τον πολιτικό του σύμμαχο στο Facebook στην οποία προσθέτει "Μπράβο!".
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης