Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανεργία, απασχόληση, εστίαση και κατοικία, αποκαλύπτουν τη σοβαρή επιβράδυνση της οικονομίας των ΗΠΑ

Ανεργία, απασχόληση, εστίαση και κατοικία, αποκαλύπτουν τη σοβαρή επιβράδυνση της οικονομίας των ΗΠΑ
Δύο μήνες μετά την ώθηση που δόθηκε στην αμερικανική οικονομία προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης, έρχονται στοιχεία από 5 βασικούς κλάδους της οικονομίας να αποκαλύψουν τη σοβαρή επιβράδυνση που υφίσταται
Μόλις δύο μήνες μετά την ώθηση που δόθηκε στην αμερικανική οικονομία προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης, έρχονται τα στοιχεία από 5 βασικούς κλάδους της οικονομίας να αποκαλύψουν τη σοβαρή επιβράδυνση που αυτή υφίσταται.
Τα στοιχεία αυτά, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, έρχονται να ανατρέψουν το όποιο κλίμα αισιοδοξίας ενθάρρυναν τα ανοδικά στοιχεία του Ιουνίου, με την  αύξηση κατά 4,8 εκατ. των θέσεων εργασίας, αφού οι νεότερες τάσεις υποδηλώνουν κάθε άλλο παρά συνέχεια της ανάκαμψης
Με τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού να αυξάνονται στην Αριζόνα, την Καλιφόρνια, τη Φλόριντα, τη Γεωργία και το Τέξας, ορισμένες πολιτείες επιβάλλουν νέους περιορισμούς στην οικονομική δραστηριότητα, ή θέτουν σε παύση τα σχέδια επανέναρξης.
Αξιωματούχοι της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου της Fed της Ατλάντα, Raphael Bostic και της Loretta Mester της Fed στο Κλίβελαντ, προειδοποίησαν ότι η επιταχυνόμενη εξάπλωση του ιού δημιουργεί νέους κινδύνους για την οικονομία.
Τα οικονομικά δεδομένα από πέντε τομείς, που δόθηκαν στη δημοσιότητα, δείχνουν ότι η οικονομία «επιδεινώνεται», υποστηρίζει ο Neil Dutta, επικεφαλής οικονομολόγος της Renaissance Macro Research, ενώ η καλοκαιρινή περίοδος αναμένεται να οξύνει περισσότερο το άσχημο κλίμα.
Οι τομείς αυτοί είναι:

1. Οι θέσεις εργασίας σε Αριζόνα, Φλόριντα και Τέξας
Σύμφωνα με τον Bostic, της Fed στην Ατλάντα, τα δεδομένα που δίνει η βάση Homebase δείχνουν μια «ισοπέδωση» της οικονομίας, καθώς κινείται στον ίδιο σταθερά χαμηλό ρυθμό, ο αριθμός των επιχειρήσεων που έχουν επανεκκινήσει τη λειτουργία τους είναι σταθερός, το ίδιο και ο αριθμός των εργαζομένων ιδιαίτερα σε πολιτείες όπου ο ιός παρουσιάζει έξαρση όπως η Φλόριντα και το Τέξας.
Η Homebase, έδειξε ότι η αγορά εργασίας βελτιωνότα σταδιακά αλλά μόνο ως τα μέσα Ιουνίου.

After some recovery, hours worked in Texas, Florida and Arizona are dropping
2. Ο δείκτης απασχόλησης

Σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε και δημοσίευσε η Fed στο Ντάλας, αναφορικά με το ποσοστό των Αμερικανών που εργάζονται, αποκάλυψε άνοδο του ποσοστού τον Μάιο, αλλά πρόσφατα άρχισε σταθερά να μειώνεται.
Image
3. Ο κλάδος εστίασης

Τα εστιατόρια στις Η.Π.Α. έκλεισαν τον Μάρτιο λόγω κορωνοϊού και όπως συμπεραίνεται από τα στοιχεία κρατήσεων της διαδκικτυακής υπηρεσίας Open Table, παρουσίασαν αύξηση τον Μάιο μέχρι και το πρώτο 15θήμερο του Ιουνίου, ενώ στη συνέχεια μειώνονται σταθερά, όχι μόνο σε μέρη με αυξανόμενα κρούσματα, αλλά και σε άλλες πολιτείες.

Dining out has declined as the spread of the virus has increased

4. Η εικόνα του Εβδομαδιαίου Οικονομικού Δείκτη

Η New York Fed ξεκίνησε έναν εβδομαδιαίο δείκτη τον Απρίλιο για να δώσει μια πιο έγκαιρη μέτρηση της οικονομίας κατά τη διάρκεια της κρίσης Covid-19, με συνιστώσες όπως οι λιανικές πωλήσεις, οι τάσεις και το συναίσθημα των καταναλωτών, οι νέες αιτήσεις ανεργίας και η παραγωγή χάλυβα, μεταξύ άλλων.
Ο δείκτης έδειξε μεγάλη ανάκαμψη τον Μάιο και στις αρχές Ιουνίου, ενώ σύμφωνα με τον Dutta είναι ένας δείκτης που δεν πηγαίνει καλά.

Improvement in New York Fed's real-time economic index may be slowing
5. Η πορεία εξυπηρέτησης των στεγαστικών δανείων

Σχεδόν το 1 στα 10 νοικοκυριά με υποθήκη σπιτιού απέτυχε να πραγματοποιήσει την τελευταία του πληρωμή και το 16% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι φοβούνται ότι δεν μπορούν να καλύψουν την επόμενη, σύμφωνα με δεδομένα που συλλέχθηκαν στα τέλη Ιουνίου.

Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης