Σταϊκούρας (ΥΠΟΙΚ): Στόχος μας είναι η υψηλή, διατηρήσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη

Σταϊκούρας (ΥΠΟΙΚ): Στόχος μας είναι η υψηλή, διατηρήσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη
Όπως επισημαίνει ο κ. Σταϊκούρας, με όραμα, σχέδιο, εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας και σκληρή δουλειά, η Ελλάδα θα τα καταφέρει
«Στόχος μας είναι η υψηλή, διατηρήσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη, ώστε να δημιουργηθούν ποιοτικές και καλά αμειβόμενες θέσεις απασχόλησης» αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, με αφορμή το υπό συζήτηση σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Οικονομικών για την εταιρική διακυβέρνηση ανωνύμων εταιρειών και τη σύγχρονη αγορά κεφαλαίου.
Όπως επισημαίνει, με όραμα, σχέδιο, εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας και σκληρή δουλειά, η Ελλάδα θα τα καταφέρει.
Τέλος, σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, το Υπουργείο Οικονομικών, ακόμα και μέσα στη δίνη του κορωνοϊού, προχωράει διαρθρωτικές αλλαγές, στηριζόμενο σε τέσσερις άξονες:
-Την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας
-Την προώθηση αποκρατικοποιήσεων
-Την ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων
-Την απρόσκοπτη διενέργεια δημόσιων πλειοδοτικών διαγωνισμών εκκρεμουσών διαδικασιών

Aναλυτικά η δήλωση του υπουργού Οικονομικών

«Το Υπουργείο Οικονομικών, ακόμα και μέσα στη δίνη του κορωνοϊού, προχωράει διαρθρωτικές αλλαγές, υλοποιεί μεταρρυθμίσεις και προωθεί επενδύσεις, με σκοπό την ενίσχυση της παραγωγικότητας και της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.
Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνεται και από τις διατάξεις που καταθέτουμε σήμερα στη Βουλή, στο υπό συζήτηση σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Οικονομικών για την εταιρική διακυβέρνηση ανωνύμων εταιρειών και τη σύγχρονη αγορά κεφαλαίου.
Διατάξεις, με τις οποίες προχωρά:
1ον. Η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, όπως είναι το Ελληνικό.
Με την προτεινόμενη διάταξη γίνεται ένα ακόμη αποφασιστικό και αναγκαίο βήμα για την υλοποίηση της εμβληματικής επένδυσης.
Εισάγουμε τη διαδικασία για να προχωρήσει η διανομή των ακινήτων μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και του Ελληνικού Δημοσίου, η οποία αποτελεί βασική προϋπόθεση προκειμένου να ολοκληρωθεί η συναλλαγή ανάμεσα στο ΤΑΙΠΕΔ και τον Προτιμητέο Επενδυτή.
2ον. Η προώθηση αποκρατικοποιήσεων, όπως αυτή του περιφερειακού λιμένα Αλεξανδρούπολης.
Με την προτεινόμενη διάταξη αίρονται σημαντικά εμπόδια, τα οποία καθυστερούσαν την αξιοποίηση καίριων περιφερειακών λιμένων της χώρας.
3ον. Η ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων στις βιομηχανικές, βιοτεχνικές και μεταλλευτικές επιχειρήσεις οι οποίες είναι εγκατεστημένες σε παραμεθόριες περιοχές της χώρας. Με την προτεινόμενη διάταξη επιλύεται ένα χρόνιο πρόβλημα που αντιμετώπιζαν επιχειρήσεις στη Θράκη.
4ον. Η απρόσκοπτη διενέργεια δημόσιων πλειοδοτικών διαγωνισμών εκκρεμουσών διαδικασιών ειδικής εκκαθάρισης, με σκοπό την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος και την αναδιάρθρωση δημοσίων επιχειρήσεων.
Στόχος μας είναι η υψηλή, διατηρήσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη, ώστε να δημιουργηθούν ποιοτικές και καλά αμειβόμενες θέσεις απασχόλησης. Με όραμα, σχέδιο, εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας και σκληρή δουλειά, θα τα καταφέρουμε!».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS