Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

DBRS: Στις τράπεζες οι περισσότερες υποβαθμίσεις λόγω κορωνοϊού – Μεγαλύτερο πλήγμα στις κρατικές

DBRS: Στις τράπεζες οι περισσότερες υποβαθμίσεις λόγω κορωνοϊού – Μεγαλύτερο πλήγμα στις κρατικές
Έκθεση της DBRS Ratings για τον αντίκτυπο του κορωνοϊού στην πιστοληπτική ικανότητα εταιρειών και κρατών 
Στον χρηματοπιστωτικό κλάδο και δη στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα υπό κρατικό έλεγχο, εντοπίζονται οι περισσότερες υποβαθμίσεις πιστοληπτικής ικανότητας από την αρχή της πανδημίας του κορωνοϊού, σύμφωνα με έκθεση της DBRS Ratings.
Ο καναδικός οίκος αξιολόγησης παραθέτει μία περίληψη των δράσεων αξιολόγησης στις οποίες έχει προχωρήσει από την 1η Μαρτίου 2020 έως και τις 9 Ιουλίου.
«Ο αντίκτυπος του COVID-19 έχει μετατοπίσει σημαντικά την παγκόσμια οικονομία και άλλαξε δραστικά την πορεία των περισσότερων κλάδων και εταιρειών μέσω, μεταξύ άλλων, του αναγκαστικού τερματισμού των λειτουργιών, της απότομης μείωσης της ζήτησης για προϊόντα και υπηρεσίες, της αλλαγής της συμπεριφοράς των καταναλωτών, καθώς και του σοκ της αλυσίδας εφοδιασμού και της αγοράς εργασίας.
Ενώ παραμένει σημαντική η αβεβαιότητα ως προς την ένταση και τη διάρκεια του σοκ, η DBRS Morningstar έχει αναθεωρήσει τις αξιολογήσεις πολλών εταιρειών, χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και κρατών, για να ενσωματώσει τον αναμενόμενο αντίκτυπο της πανδημίας.
Η κατάσταση παραμένει ρευστή και αναμένουμε ότι αυτή η διαδικασία να συνεχιστεί κατά τους επόμενους μήνες, οδηγώντας σε επιπλέον αρνητικές ενέργειες αξιολόγησης», σχολιάζει και στην αντίστοιχη προηγούμενη έκθεση καναδικός οίκος.
Αναλυτικά, οι πίνακες της έκθεσης με τις δράσεις αξιολόγησης:

Image
Image
Image
Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης