Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bostic (Fed): Υπάρχουν ενδείξεις ότι η οικονομική δραστηριότητα στις ΗΠΑ υποχωρεί - Παρακολουθούμε προσεκτικά τις εξελίξεις

Bostic (Fed): Υπάρχουν ενδείξεις ότι η οικονομική δραστηριότητα στις ΗΠΑ υποχωρεί - Παρακολουθούμε προσεκτικά τις εξελίξεις
Ο πρόεδρος της Atlanta Fed τόνισε η Αμερικανική Ομσπονδιακή Τράπεζα προσπαθεί να κατανοήσει τι ακριβώς συμβαίνει στην εγχώρια οικονομία
Στο γεγονός ότι η οικονομική δραστηριότητα στις ΗΠΑ ενδέχεται να υποχωρεί το τελευταίο διάστημα, αναφέρθηκε σήμερα (7/7) ο πρόεδρος της Atlanta Federal Reserve Bank, Raphael Bostic, εξαιτίας της αύξησης που σημειώνεται στα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα.
Ειδικότερα, ο κ. Bostic παραχώρησε συνέντυξη στη βρετανική Financial Times, στην οποία ανέφερε ότι «η οικονομική ανάκαμψη στις Ηνωμένες Πολιτείες από την κρίση του κορωνοϊού ενδέχεται να υποχωρεί, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε σε ορισμένες Πολιτείες».
«Η ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας ενδέχεται να σταματήσει εν μέσω της πρόσφατης αύξησης στα κρούσματα κορωνοϊού», ανέφερε ο κ. Bostic, διευκρινίζοντας ότι «τα στοιχεία υψηλής συχνότητας δείχνουν μία υποχώρηση στην οικονομική δραστηριότητα».
Παράλληλα, ο Αμερικανός αξιωματούχος τόνισε ότι «υπάρχουν ορισμένα πράγματα που βλέπουμε και τα οποία μας προβληματίζουν», προσθέτοντας ότι τα σχετικά στοιχεία «ενδεχομένως να υποδηλώνουν ότι η πορεία αυτής της ανάκαμψης θα είναι λίγο πιο δύσκολη απ' ό,τι θα ήταν διαφορετικά».
«Παρακολουθούμε τις εξελίξεις πολύ προσεκτικά, προσπαθώντας να κατανοήσουμε τι ακριβώς συμβαίνει«, υπογράμμισε ο κ. Bostic, για να διευκρινίσει στη συνέχεια ότι «προσπαθούμε να καταλάβουμε εάν πρόκειται για ένα σταθερό μοτίβο ή εάν πρόκειται απλώς για μία παύση».
Ο ίδιος τόνισε ότι ενδέχεται να χρειαστεί η παροχή περαιτέρω οικονομικής στήριξης προς τις μικρές επιχειρήσεις της χώρας, αναφέφοντας χαρακτηριστικά ότι «όσο περισσότερο συνεχιστεί η κατάσταση χωρίς οι επιχειρήσεις να λαμβάνουν στήριξη, τόσο πιθανότερο είναι αυτές να μη μπορέσουν να επιβιώσον».
«Ανησυχώ για το γεγονός ότι οι συνθήκες στο μέλλον θα είναι πολύ διαφορετικές σε σχέση με το τώρα», πρόσθεσε ο κ. Bostic, υπογραμμίζοντας ότι «όλη αυτή η αβεβαιότητας βρίσκεται σίγουρα στο μυαλό μου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης