Αναστασιάδης (Κύπρος): Υπάρχει η αντίληψη στην ΕΕ, ότι δεν πάει άλλο με τις προκλήσεις της Τουρκίας

Αναστασιάδης (Κύπρος): Υπάρχει η αντίληψη στην ΕΕ, ότι δεν πάει άλλο με τις προκλήσεις της Τουρκίας
Όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε, από τη δραστηριοποίηση της ΕΕ, υπάρχει μια αντίληψη ότι δεν πάει άλλο με τις προκλήσεις της Τουρκίας, δήλωσε ο πρόεδρος της Κύπρου σε εκδήλωση για τα 44 χρόνια του ΔΗΣΥ
Από τη δραστηριοποίηση της ΕΕ υπάρχει μια αντίληψη ότι «δεν πάει άλλο» με τις προκλήσεις της Τουρκίας, δήλωσε το βράδυ της Πέμπτης 2 Ιουλίου, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, σύμφωνα με τον ιστότοπο cyprustimes.com.
Προσερχόμενος σε εκδήλωση του ΔΗΣΥ για τα 44 χρόνια από την ίδρυση της Παράταξης και σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι έχουμε ήδη ζητήσει σημαντικά πράγματα από την ΕΕ για την Τουρκία και ερωτηθείς αν υπάρχει διάθεση από την ΕΕ για να ασκηθούν πιο σοβαρές πιέσεις ή κυρώσεις προς την Τουρκία, είπε ότι "γίνονται τα αναγκαία διαβήματα, οι αναγκαίες διπλωματικές ενέργειες, και τη Δευτέρα θα υπάρξει η Σύνοδος των Υπουργών Εξωτερικών που θα την ακολουθήσουν ενδεχόμενα και κάποιες άλλες. Νομίζω ότι, όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε, από τη δραστηριοποίηση της ΕΕ υπάρχει μια αντίληψη ότι δεν πάει άλλο με τις προκλήσεις της Τουρκίας".
Ερωτηθείς αν αυτό θα μεταφραστεί σε συγκεκριμένα πρακτικά μέτρα που θα αναγκάσουν την Τουρκία να αλλάξει στάση, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι "θέλω να πιστεύω ότι θα υπάρξουν τέτοιες πρωτοβουλίες έτσι ώστε να έχουν αποτέλεσμα".
Εξάλλου, ερωτηθείς αν επιθυμεί να προβεί σε σχόλιο σε σχέση με την έλευση γεωτρύπανου στη Λάρνακα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε αρνητικά.
 
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS