Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χονγκ Κονγκ: Η αστυνομία διέλυσε ειρηνική διαδήλωση με σπρέι πιπεριού - Συνέλαβε 53 διαδηλωτές

Χονγκ Κονγκ: Η αστυνομία διέλυσε ειρηνική διαδήλωση με σπρέι πιπεριού - Συνέλαβε 53 διαδηλωτές
Οι πολίτες αντιδρούν στην νομοθετική ρύθμιση που επιτρέπει την έκδοση πολιτών στην Κίνα για αδικήματα τρομοκρατίας και υπονόμευσης της εθνικής ασφάλειας
Περισσότερα από 53 διαδηλωτές συνέλαβε η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ, μετά από συμπλοκές κατά τη διάρκεια μιας σχετικά ειρηνικής διαμαρτυρίας ενάντια στην εφαρμογή νομοθεσίας εθνικής ασφάλειας, από την κινεζική κυβέρνηση.
Άντρες των αστυνομικών δυνάμεων αντιμετώπισης ταραχών είχαν αναπτυχθεί, καθώς αρκετές εκατοντάδες διαδηλωτές μετακινούνταν από την περιοχή Τζόρνταν στην περιοχή Μονγκ Κοκ της συνοικίας Καουλούν, έχοντας την πρόθεση να πραγματοποιήσουν μια "σιωπηλή διαμαρτυρία” κατά της νέας νομοθεσίας.
Ωστόσο, οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα κατά των αστυνομικών δυνάμεων, ενώ αργότερα ξέσπασαν συμπλοκές στην περιοχή Μονγκ Κοκ, προκαλώντας την αστυνομία να κάνει χρήση σπρέι πιπεριού, ώστε να διαλύσει ομάδες των συγκεντρωμένων.
Η αστυνομία ανέφερε ότι 53 διαδηλωτές συνελήφθησαν και κατηγορούνται για παράνομη συμμετοχή στη διαδήλωση, προσθέτοντας ότι νωρίτερα, μερικοί διαδηλωτές προσπάθησαν να κλείσουν δρόμους στην ίδια περιοχή.
Το Χονγκ Κονγκ βρίσκεται στη δύνη συγκρούσεων από τα τέλη του 2019 καθώς οι πολίτες αντιδρούν στην νομοθετική ρύθμιση που θα επιτρέπει την έκδοση πολιτών του Χονγκ Κονγκ στην Κίνα για να δικαστούν για αδικήματα  «τρομοκρατίας», «υπονόμευσης της εθνικής ασφάλειας» και «ξένης διείσδυσης», επιτρέποντας στις κινεζικές αρχές να θέσουν εκτός νόμου τις ακτιβιστικές οργανώσεις και να επιβάλουν βαριές ποινές φυλάκισης σε όποιος θεωρούν ένοχο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης