Διεθνή

Ιωαννίδης (Stanford): Στο 0,04% η θνησιμότητα από κορωνοϊό σε ηλικίες κάτω των 70 ετών

tags :
Ιωαννίδης (Stanford): Στο 0,04% η θνησιμότητα από κορωνοϊό σε ηλικίες κάτω των 70 ετών
Οι τελευταίες μελέτες για τον COVID-19 δείχνουν πολύ χαμηλότερα ποσοστά θνησιμότητας από ό,τι αρχικά εκτιμήθηκε ότι τις προηγούμενες ημέρες της πανδημίας
Σαλο έχουν προκαλέσει τα νέα στοιχεία που επεξεργάστηκε ο καθηγητής επιδημιολογίας και υγείας του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ, Ιωάννης Ιωαννίδης, για τον κορωνοϊό, καθώς δείχνουν ότι το μέσο ποσοστό θνησιμότητας από τον ιό για άτομα κάτω των 70 ετών είναι μόλις 0,04%.
Ο Ιωάννης Ιωαννίδης υποστηρίζει σε μια δημοσίευση ότι οι τελευταίες μελέτες για τον COVID-19 δείχνουν πολύ χαμηλότερα ποσοστά θνησιμότητας από ό,τι αρχικά εκτιμήθηκε ότι τις προηγούμενες ημέρες της πανδημίας.
«Θα πρέπει να ληφθεί υπόψιν ότι το ποσοστό θνησιμότητας δεν είναι μια σταθερή φυσική σταθερά και μπορεί να ποικίλλει σημαντικά μεταξύ των τοποθεσιών, ανάλογα με τη δομή του πληθυσμού, το συνδυασμό περιπτώσεων μολυσμένων και νεκρών ατόμων και άλλους, τοπικούς παράγοντες.
Ο Ιωαννίδης επεξεργάστηκε 23 διαφορετικές μελέτες και διαπίστωσε ότι "μεταξύ ατόμων ηλικίας κάτω των 70 ετών, τα ποσοστά θνησιμότητας από λοιμώξεις κυμαίνονταν από... 0,00-0,23% με διάμεσο 0,04%".
Το μέσο ποσοστό θνησιμότητας όλων των περιπτώσεων, γράφει, είναι 0,26%, σημαντικά χαμηλότερο από κάποιες προηγούμενες εκτιμήσεις που υποδηλώνουν ποσοστά πάνω από 3%.
Στη μελέτη, ο Ιωαννίδης αναγνωρίζει ότι "ενώ ο COVID-19 είναι μια τρομερή απειλή, το φαινομενικά χαμηλό ποσοστό θνησιμότητας σε σύγκριση με προηγούμενες εκτιμήσεις είναι ένα ευπρόσδεκτο στοιχείο".
"Οι υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων μπορούν να χρησιμοποιήσουν μέτρα ώστε να προσπαθήσουν να αποτρέψουν τον ιό να μολύνει άτομα που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο σοβαρών λοιμώξεων", γράφει.
"Αυτά τα μέτρα ενδέχεται να είναι πολύ πιο ακριβή και προσαρμοσμένα σε συγκεκριμένα άτομα υψηλού κινδύνου από το τυφλό lockdown ολόκληρης της κοινωνίας", καταλήγει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης