Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νευρικότητα στις αγορές λόγω των επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ - Μεικτές τάσεις στη Wall

Νευρικότητα στις αγορές λόγω των επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ - Μεικτές τάσεις στη Wall
Μευρικότητα στη Wall Street με το βλέμμα στα νέα κρούσματα
Νευρικότητα, μεταβλητότητα και εναλλαγές προσήμωων επικράτησαν σήμερα 18/6 στις διεθνείς αγορές, μετά τα τελευταία στοιχεία για τα επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ, καθώς η εβδομαδιαία αύξηση των αιτήσεων αποδείχθηκε μεγαλύτερη σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Την ίδια στιγμή, η αύξηση στα κρούσματα κορωνοϊού σε ΗΠΑ και Κίνα εντείνει τις ανησυχίες των επενδυτών για την πιθανότητα ενός δεύτερου κύματος κρουσμάτων μέσα στο επόμενο διάστημα.
Στο μέτωπο του κορωνοϊού, τις τελευταίες ημέρες αρκετές Πολιτείες στις ΗΠΑ αναφέρουν άνοδο των κρουσμάτων κορωνοϊού και αυξημένες εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία, με την Πολιτεία του Τέξας να ανακοινώνει αύξηση +11% στις εισαγωγές ασθενών μέσα σε μόλις ένα 24ωρο.
Παράλληλα, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στο Πεκίνο έχει φτάσει τα 150 τις τελευταίες έξι ημέρες, με την κινεζική κυβέρνηση να επιβάλλει εκ νέου περιοριστικά μέτρα και απαγορεύσεις στις μετακινήσεις πολιτών σε μια προσπάθεια να ελεγχθεί η διασπορά του ιού, ενώ ακυρώθηκε το 60% των πτήσεων στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Πεκίνου.
Σε ένα μεγάλο «άδειασμα» της Ευρώπης, όπως το χαρακτηρίζουν ξένοι αναλυτές, προχώρησε η διοίκηση του Donald Trump αργά χτες, 17 Ιουνίου 2020, καθώς την ώρα που οι δύο πλευρές βρίσκονταν σε διαπραγματεύσεις για έναν διεθνή ψηφιακό φόρο, οι ΗΠΑ αποσύρθηκαν. Μάλιστα, η αμερικανική κυβέρνηση απείλησε με αντίποινα εάν η Ευρώπη προχωρήσει με σχέδια από μόνη της.
Η κίνηση χαρακτηρίστηκε ως «πρόκληση» την Πέμπτη από τον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας.
Σε μια ραδιοφωνική συνέντευξη, ο Bruno Le Maire επιβεβαίωσε ότι έλαβε μια επιστολή από τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Steve Mnuchin, στην οποία ο τελευταίος είπε ότι είχαν φτάσει σε αδιέξοδο και δεν υπήρχε χώρος ούτε για μια προσωρινή συμφωνία.
Ο Mnuchin έστειλε επίσης την επιστολή στους υπουργούς Οικονομικών της Βρετανίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας.
Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη διαφωνούν για τη φορολόγηση των τεχνολογικών γιγάντων εδώ και αρκετό καιρό.
Στις αρχές του 2019, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις απέτυχαν να εφαρμόσουν έναν ψηφιακό φόρο σε όλη την ΕΕ και μετέφεραν τις διαπραγματεύσεις στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης αναζητώντας μια διεθνή προσέγγιση.
Εν τω μεταξύ, ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Γαλλία, αποφάσισαν να εφαρμόσουν έναν ψηφιακό φόρο.
Χθες (17/6) ο επικεφαλής της Federal Reserve, Jerome Powell, δήλωσε ενώπιον της Γερουσίας ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα χρησιμοποιήσει το πλήρες φάσμα εργαλείων της για να στηρίξει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις της χώρας.
Ο κ. Powell εξέφρασε την ανησυχία του όσον αφορά την έντονη αβεβαιότητα που επικρατεί στο Χρηματιστήριο και την πραγματική οικονομία, επισημαίνοντας πως ο κίνδυνος μακροχρόνιας ζημίας από την πανδημία σε ορισμένους τομείς είναι παραπάνω από υπαρκτός, παρά την ήπια ανάκαμψη που έχει σημειωθεί.
Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος αναμένεται να βρεθεί και η διήμερη Σύνοδος Κορυφής η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο Παρασκευή (19/6), με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Angela Merkel, ωστόσο να αποκλείει το ενδεχόμενο λήψης απόφασης σχετικά με το Ταμείο Ανάκαμψης 750 δισ. ευρώ.
«Δεν αναμένεται κάποια τελική απόφαση για το Ταμείο Ανάκαμψης που προτείνει η ΕΕ» δήλωσε η Angela Merkel, εκφράζοντας παράλληλα την εκτίμηση ότι στη Σύνοδο Κορυφής θα γίνει απλά μια ανταλλαγή απόψεων.

Ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε πτώση -0,15% στις 26.080 μονάδες.
Ο δείκτης S&P 500 έκλεισε με κέρδη +0,06% στις 3.115 μονάδες.
Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε κέρδη +0,33% στις 9.943 μονάδες.
Ο δείκτης μεταβλητότητας VIX υποχώρησε στις 32,46 μονάδες.
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAΧ έκλεισε με πτώση -0,81% στις 12.281 μονάδες.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB σημείωσε πτώση -0,51% στις 19.485 μονάδες.
Image

Image
Στα νέα από το μέτωπο της μακροοικονομίας στα 1,5 εκατ. διαμορφώθηκαν οι νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 13 Ιουνίου 2020.
Συνολικά έχουν χαθεί 45,6 εκατ. θέσεις εργασίας, σε διάστημα 13 εβδομάδων, εν μέσω του lockdown της αμερικανικής οικονομίας.
Την προηγούμενη εβδομάδα οι αιτήσεις για νέα επιδόματα είχαν ανέλθει σε 1,54 εκατ.
Οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για 1,3 εκατ. νέες αιτήσεις την προηγούμενη εβδομάδα.
Οι συνεχιζόμενες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας μειώθηκαν κατά 62 χιλ. στα 20,5 εκατ. συνολικά.
Ενδεικτικό της κρίσης που προκάλεσε στην αμερικανική αγορά εργασίας το lockdown, είναι το γεγονός ότι μέσα σε 13 εβδομάδες χάθηκαν 46 εκατ. θέσεις, ενώ χρειάστηκαν 10 ολόκληρα χρόνια για να δημιουργηθούν 22,13 εκατ. θέσεις εργασίας.
Στα εταιρικά νέα της ημέρας η Uber υπέγραψε συμφωνία για τη χρησιμοποίηση του λογισμικού της στα μέσα μαζικής μεταφοράς σε περιοχή του Σαν Φρανσίσκο.
Οι κάτοικοι της κομητείας Μαρίν, η οποία έχει πληθυσμό 250.000, θα έχουν τη δυνατότητα να κλείνουν διαδρομές στα δημόσια λεωφορεία μέσω της εφαρμογής της Uber.
Οι διαδρομές θα κοστίζουν 4 δολάρια ανά μίλι ή 3 δολάρια για άτομα με αναπηρίες, με τα χρήματα να εισπράττονται εξολοκλήρου από την Marin Transit. Η Uber δεν θα λαμβάνει καμία προμήθεια, αλλά θα χρεώνει τις αρχές ένα σταθερό μηνιαίο ποσό για τα επόμενα δύο χρόνια, το οποίο δεν θα ξεπερνά συνολικά τα 80.000 δολάρια.
Μολονότι το συμβόλαιο είναι μηδαμινής αξίας σε σχέση με τα τριμηνιαία έσοδα των 3,5 τρισ. δολάρια μπορεί να ανοίξει το δρόμο στην Uber για την πώληση του λογισμικού της σε εταιρείες δημόσιων συγκοινωνιών σε όλο τον κόσμο.
Η Kroger Co ανακοίνωσε τα καθαρά κέρδη α΄ τριμήνου τα οποία διαμορφώθηκαν στα 1,21 δισ. δολάρια ή 1,52 δολάρια ανά μετοχή, υψηλότερα από τα 772 εκατ. δολάρια ή 95 σεντς ανά μετοχή στο περασμένο έτος.
Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή των 1,22 δολαρίων ήταν υψηλότερα από τις εκτιμήσεις για 1,12 δολάρια.
Οι πωλήσεις διαμορφώθηκαν στα 41,55 δισ. δολάρια έναντι των 37,25 δισ. δολαρίων πριν από ένα χρόνο στο προηγούμενο έτος και έναντι των 40,71 δισ. δολαρίων που αναμενόταν.
Η Carnival Corp ανακοίνωσε ζημιές στο τρίμηνο ύψους 4,4 δισ. δολαρίων, καθώς η εταιρεία κρουαζιέρας ανέλαβε μεγάλες χρεώσεις για απομειώσεις που σχετίζονται με την πώληση κάποιων πλοίων και ουσιαστικά δέχθηκε πλήγμα από την πανδημία.
Η Carnival ανακοίνωσε ότι εαν αφαιρεθούν οι έκτακτες χρεώσεις, οι καθαρές ζημιές ανέρχονται σε 2,4 δισ. δολάρια στο β΄ τρίμηνο ή στα 3,30 δολάρια ανά μετοχή.
Τα έσοδα της εταιρείας μειώθηκαν στα 700 εκατ. δολάρια για το β΄ τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαΐου από τα 4,8 δισ. δολάρια πριν από ένα χρόνο.

Σε αρνητικό έδαφος τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Σε αρνητικό έδαφος έκλεισαν τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά την απόφαση της Τράπεζας της Αγγλίας να αυξήσει τον στόχο για τις αγορές βρετανικών κυβερνητικών ομολόγων κατά επιπλέον 100 δισ. στερλίνες διαμορφώνοντας το συνολικό απόθεµα των αγορών περιουσιακών στοιχεία στα 745 δισ. στερλίνες.
Ειδικότερα, το πρόγραμμα αγοράς τίτλων αυξήθηκε στα 745 δισ. στερλίνες, από 645 δισ. προηγουμένως, με την ΒοΕ να επιχειρεί στήριξη της οικονομίας σε μια άνευ προηγουμένου ύφεσης στο Ηνωμένο Βασίλειο, στο -25%, για τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2020.
Να σημειωθεί πως, με το ξέσπασμα της πανδημικής κρίσης, η Bank of England μείωσε το βασικό επιτόκιο αναφορά από το 0,75% στο 0,1%, ενώ ανακοίνωσε μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης ύψους 200 δισεκατομμυρίων λιρών, ανεβάζοντας τις συνολικές αγορές ομολόγων στα 645 δισεκατομμύρια λίρες.
Αμετάβλητη διατήρησε τη νομισματική της πολιτική η Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας (SNB) κατά την ολοκλήρωση της σημερινής (18/6) συνεδρίασης, εκφράζοντας παράλληλα την επιφυλακτικότητά της όσον αφορά την πορεία ανάκαμψης της εγχώριας οικονομίας.
Ειδικότερα, η Swiss National Bank διατήρησε αμετάβλητο το βασικό επιτόκιο στο -0,75%, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ενώ κατέστησε σαφές ότι η τρέχουσα νομισματική πολιτική θα συνεχιστεί για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.
Παράλληλα, η Τράπεζα της Ελβετίας κατέστησε σαφές ότι θα παραμείνει ενεργή στην αγορά συναλλάγματος για όσο κριθεί απαραίτητο, τονίζοντας παράλληλα ότι η πανδημία του κορωνοϊού και τα περιοριστικά μέτρα έχουν οδηγήσει σε μία σοβαρή ύφεση της οικονομικής δραστηριότητας στη χώρα.
Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος αναμένεται να βρεθεί και η διήμερη Σύνοδος Κορυφής η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο Παρασκευή (19/6), με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Angela Merkel, ωστόσο να αποκλείει το ενδεχόμενο λήψης απόφασης σχετικά με το Ταμείο Ανάκαμψης 750 δισ. ευρώ.
«Δεν αναμένεται κάποια τελική απόφαση για το Ταμείο Ανάκαμψης που προτείνει η ΕΕ» δήλωσε η Angela Merkel, εκφράζοντας παράλληλα την εκτίμηση ότι στη Σύνοδο Κορυφής θα γίνει απλά μια ανταλλαγή απόψεων.
Πάντως, η Γερμανία καγκελάριος επεσήμανε ότι «το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα πρέπει να λάβει μια απόφαση σχετικά με μια πολυετή συμφωνία χρηματοδότησης και το Ταμείο Ανάκαμψης το συντομότερο δυνατό».
Από την πλευρά του, ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Paolo Gentiloni, εξέφρασε την εκτίμησή του ότι η συμφωνία για το Ταμείο Ανάκαμψης θα μπορέσει να επιτευχθεί τον Ιούλιο, χαρακτηρίζοντας παράλληλα ως «ενδιάμεσο σταθμό» τη Σύνολο Κορυφής της τρέχουσας εβδομάδας.
Image
«Πιστεύω πως θα μπορέσει να επιτευχθεί μια συμφωνία για το Ταμείο Ανάκαμψης, αλλά ίσως αυτό δεν θα καταστεί δυνατό στην αυριανή Σύνοδο Κορυφής» δήλωσε ο Gentiloni μιλώντας στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο France 2.
«Ο αυριανός θα είναι ένας ενδιάμεσος σταθμός, για να γίνουν αντιληπτές με μεγαλύτερη σαφήνεια οι διαφορές μεταξύ ορισμένων αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων», συμπλήρωσε.
Στα νέα από το μέτωπο της μακροοικονομίας συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας κατά 6,8% βλέπει για το 2020 το γερμανικό ινστιτούτο IfW.
Στον αντίποδα, το 2021 αναμένεται ανάπτυξη της τάξης του 6,3%.
Όσον αφορά την ανεργία, το IfW εκτιμά ότι θα αυξηθεί σε 6,1% το 2021 από 5% το 2019.
Σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις, η οικονομία αναμένεται να φτάσει στο κατώτατο σημείο τον Απρίλιο του 2020.
«Θα χρειαστεί λίγος χρόνος για την πλήρη ανάκαμψη από την κρίση» επισημαίνει το ινστιτούτο της Γερμανίας.
Περαιτέρω πτώση κατέγραψε ο όγκος εμπορικών συναλλαγών στην Ιταλία τον Απρίλιο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (18/6) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, καθώς οι επιχειρήσεις της χώρας δέχθηκαν για έναν ακόμα μήνα σημαντικό πλήγμα από την πανδημία του κορωνοϊού.
Ειδικότερα, ο εξαγωγές της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας στην Ευρωζώνη κατέγραψαν σημαντική πτώση της τάξεως του -34,9% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ η αντίστοιχη πτώση για τις εισαγωγές διαμορφώθηκε στο -18,5%.
Παράλληλα, οι εξαγωγές της Ιταλίας προς τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης υποχώρησαν κατά -32,7% ενώ οι εξαγωγές στις χώρες εκτός ΕΕ κατέγραψαν πτώση της τάξεως του -37,3%.
Οι εισαγωγές της Ιταλίας από τις χώρες της ΕΕ κατέγραψαν πτώση της τάξεως του -22,8% ενώ οι εισαγωγές από τις υπόλιπες χώρες υποχώρησαν κατά -12,5%.
Όσον αφορά το τρίμηνο Φεβρουαρίου-Απριλίου 2020, οι εξαγωγές της Ιταλίας υποχώρησαν κατά -18,9% σε τριμηνιαία βάση, ενώ ο όγκος εισαγωγών κατέγραψε πτώση της τάξεως του -18,3%.
Σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, οι εξαγωγές κατέγραψαν «βουτιά» της τάξεως του -41,6% ενώ εξίσου σημαντική ήταν η πτώση που σημειώθηκε στις εισαγωγές, και συγκεκριμένα στο -33,7%.
Επιπλέον, οι τιμές εισαγωγών κατέγραψαν πτώση της τάξεως του -2,7% σε μηνιαία βάση τον Απρίλιο του 2020, ενώ το διάστημα Φεβρουαρίου-Απριλίου 2020 η τριμηνιαία πτώση διαμορφώθηκε στο -4,3%.
Στα εταιρικά νέα της ημέρας η γερμανική εταιρεία διεξαγωγής πληρωμών Wirecard καθυστέρησε για άλλη μία αφορά τη δημοσίευση των ετήσιων αποτελεσμάτων της για το 2019.
Η εταιρεία τόνισε ότι χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να εργαστεί με τις ελεγκτικές αρχές (ΕΥ) προκειμένου να αντιμετωπίσει τις ενδείξεις ότι δημοσίευσε ψευδή στοιχεία.
Η Wirecard σε ανακοίνωση Τύπου ανέφερε πως εάν δεν μπορεί να παρουσιάσει πιστοποιημένα ετήσια και ενοποιημένα αποτελέσματα μέχρι την Πέμπτη, θα ενεργοποιηθούν οι συμβάσεις σε 2 δισ. ευρώ των δανείων της.
Η κατασκευαστική εταιρεία Taylor Wimpey άντλησε περίπου 522 εκατ. στερλίνες σε μια πώληση μετοχών, περίπου 22 εκατ. στερλίνες περισσότερα από ό,τι είχε προγραμματίσει, που αντιστοιχεί περίπου στο 11% του υφιστάμενου μετοχικού της κεφαλαίου.
Η τρίτη μεγαλύτερη κατασκευαστική εταιρεία του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε πως η τιμή των 145 πενών η μετοχή, αποτελεί discount 4% σε σχέση με το κλείσιμο της Τετάρτης.
Η National Grid ανακοίνωσε χαμηλότερα προ φόρων κέρδη για τη χρήση 2020, πρότεινε ένα μέρισμα αντίστοιχο με την πολιτική της και προέβλεπαν πλήγμα από τον κορονοϊό ύψους 400 εκατ. στερλίνων (502,2 εκατ. δολάρια) στα υποκείμενα κέρδη της χρήσης.
Η εταιρεία υποδομών εμφάνισε προ φόρων κέρδη 1,75 δισ. στερλίνων για τη χρήση μέχρι τις 31 Μαρτίου, χαμηλότερα από τα 1,84 δισ. στερλίνες για τη χρήση 2019.
Τα υποκείμενα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν 0,8% στα 3,45 δισ. στερλίνες, αλλά ήταν χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις για 3,57 δισ. Στερλίνες.
Η National Grid ανακοίνωσε μέρισμα 32 πένες ανά μετοχή, με το συνολικό μέρισμα να διαμορφώνεται στις 48,57 πένες, υψηλότερα από τις 47,34 πένες του προηγουμένου έτους.
Για τη χρήση 2021, η National Grid δήλωσε πως αναμένει η πανδημία θα την επηρεάσει κατά 400 εκατ. στερλίνες.

Μεικτά πρόσημα στις αγορές της Ασίας λόγω Wall και εντάσεων στην κορεατική χερσόνησο

Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν σήμερα οι αγορές της Ασίας, μετά την «παύση» στην ανοδική πορεία της Wall Street κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν με προσοχή τις εξελίξεις στην κορεατική χερσόνησο και τις επόμενες κινήσεις που θα πραγματοποιήσει η Πιονγιάνγκ.
Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei έκλεισε με πτώση της τάξεως του -0,45% στις 22.355,46 μονάδες, ενώ μεγαλύτερη ήταν η πτώση για τον δείκτη S&P/ASX 200 στην Αυστραλία, και συγκεκριμένα στο -0,92% και τις 5.936,5 μονάδες.
Ο δείκτης Kospi στη Νότια Κορέα σημείωσε πτώση της τάξεως του -0,35% στις 2.133,48 μονάδες, την ίδια στιγμή που ο δείκτης IDX Composite στην Ινδονησία καταγράφει οριακές απώλειες -0,07% στις 4.984,52 μονάδες.
Παράλληλα, ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,24% στις 23.421,50 μονάδες, ενώ ο δείκτης Taiwan Weighted στην Ταϊβάν έκλεισε με κέρδη +0,12% στις 11.548,33 μονάδες.
Όσον αφορά την ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite σημείωσε άνοδο της τάξεως του +0,12% στις 2.939,32 μονάδες, ενώ μεγαλύτερη ήταν η άνοδος για τον δείκτη SZSE Component, και συγκεκριμένα στο +0,56% και τις 11.484,29 μονάδες.
Νωρίτερα, η κυβέρνηση της Αυστραλίας ανακοίνωσε ότι το ποσοστό ανεργίας στη χώρα ξεπέρασε το 7% καθώς και ότι θα μπορούσε να ξεπεράσει το 9% εάν συμπεριληφθούν τα άτομα που δεν έχουν προχωρήσει επίσημα σε αναζήτηση εργασίας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της κυβέρνησης, τον Μάιο χάθηκαν 228 χιλ. θέσεις εργασίας, ενώ ο συνολικός αριθμός απωλειών για τις θέσεις εργασίας για τους τελευταίους δύο μήνες διαμορφώθηκε στις 835 χιλ.
«Πρόκειται για καταστροφικούς αριθμούς ανεργίας», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Josh Frydenberg, διευκρινίζοντας ότι οι αριθμοί «αποκαλύπτουν την πραγματική δυσκολία που περνούν οι Αυστραλοί ως αποτέλεσμα του κορωνοϊού».
Μάλιστα, ο κ. Frydenberg τόνισε ότι «δεν πρόκειται απλά για αριθμούς, αλλά πρόκειται για φίλους μας, για μέλη της οικογένειάς μας, για συνεργάτες μας και για γείτονές μας».
Από την πλευρά τους, οι αναλυτές της Oanda τονίζουν ότι «τα στοιχεία για την ανεργία έρχονται να προστεθούν στη ζοφερότητα», διευκρινίζοντας ότι «οι κινήσεις της Βόρειας Κορέας και οι ανταγωνισμοί μεταξύ Κίνας και Ινδίας στο Κασμίρ έχουν αυξήσει την ανησυχία».
«Οι φόβοι για τον Covid-19 στο Πεκίνο και σε ορισμένες περιοχές των ΗΠΑ, και οι γεωπολιτικές ανησυχίες στην Ασία συνεχίζουν να επηρεάζουν το κλίμα», πρόσθεσε η Oanda.
Στο μέτωπο των διακορεατικών εντάσεων, το νοτιοκορετικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap ανέφερε ότι η Πιονγιάνγκ φέρεται να έχει αναπτύξει στρατεύματα σε ορισμένα σημεία εντός της Αποστρατικοποιημένης Ζώνης, γεγονός που θα μπορούσε να αυξήσει ακόμα περισσότερο τις εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών.
Σημειώνεται ότι τις προηγούμενες ημέρες ο στρατός της Βόρειας Κορέας είχε ανακοινώσει ότι είναι έτοιμος να εφαρμόσει τις αποφάσεις που έχει λάβει η κυβέρνηση της χώρας, στις οποίες περιλαμβάνεται και η είσοδος σε περιοχές που έχουν αποστρατικοποιηθεί με βάση τις διακορεατικές συμφωνίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης