Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Πανεπιστήμιο Μακεδονίας: Ξεκινά ο 2ος κύκλος μαθημάτων του e-ThesSummerSchool

tags :
Πανεπιστήμιο Μακεδονίας: Ξεκινά ο 2ος κύκλος μαθημάτων του e-ThesSummerSchool
Σε τροχιά επιτυχίας το εξ αποστάσεως Θερινό Σχολείο e-ThesSummerSchool διοργανώνει δεύτερο κύκλο μαθημάτων
Έπειτα από τη μεγάλη επιτυχία του 1ου εξ αποστάσεως Θερινού Σχολείου e-ThesSummerSchool του Πανεπιστημίου Μακεδονίας προ λίγων εβδομάδων και την αξιοσημείωτη αποδοχή του τόσο από τους 36 νέους και νέες που συμμετείχαν όσο και από τους γονείς τους, η επιστημονική ομάδα του Θερινού Σχολείου προχωρά ταχύτατα στην υλοποίηση δεύτερου κύκλου μαθημάτων επιχειρηματικότητας για νέους 14 έως 18 ετών, ώστε να επιμορφώσει όσους και όσες δεν μπόρεσαν να συμ-μετάσχουν στην πρώτη διοργάνωση.
Από τη Δευτέρα 22 Ιουνίου μέχρι και το Σάββατο 27 Ιουνίου 2020, αξιοποιώ-ντας την εξ αποστάσεως διδασκαλία, στην οποία έχουν εξειδικευθεί οι διδάσκοντες του προγράμματος όλο αυτό το διάστημα, θα διεξαχθεί το 2o Θερινό Σχολείο «e-ThesSummerSchool - Το πρώτο μου βήμα στο μονοπάτι της επιχειρηματικότητας - Αναπτύσσοντας δημιουργικές και τεχνικές ικανότητες».
Οι μαθητές και μαθήτριες από όλη την Ελλάδα θα έχουν την ευκαιρία για 24 ώρες να παρακολουθήσουν μέσω του υπολογιστή τους ποικιλία θεματικών διαλέ-ξεων, να αναλύσουν μελέτες περίπτωσης, να πραγματοποιήσουν τεστ προσωπικό-τητας και να παίξουν εκπαιδευτικά παιχνίδια σχετικά με την Επιχειρηματικότητα. Μάλιστα, στο πλαίσιο του εμπλουτισμένου περιεχομένου των μαθημάτων, όλοι οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν δωρεάν ένα τεστ Επαγγελματι-κού Προσανατολισμού, προσφορά της εταιρίας Employ edu-σύμβουλοι εκπαίδευ-σης & σταδιοδρομίας.
Στο τέλος του e-ThesSummerSchool όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν ηλε-κτρονικά πιστοποιητικό παρακολούθησης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
Ο Επιστημονικά Υπεύθυνος του Θερινού Σχολείου, αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Γιάννης Νικολαΐδης τόνισε: «Κατά τη διάρκεια του προγράμματός μας οι νέες και οι νέοι που θα συμμετάσχουν θα αποσαφηνίσουν πολλά ζητήματα που αφορούν το μέλλον και την καριέρα τους. Από απλά θέματα επιλογών σπουδών ως και την προ-οπτική ανάπτυξης επιχειρηματικής δραστηριότητας, οποιασδήποτε έκτασης και α-ντικειμένου. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που δίνει ερεθίσματα στους νέους και τις νέες να σκεφτούν, αλλά και απαντήσεις σε ζητήματα που δυσκολεύουν συχνά το δρόμο τους προς μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία».
Ο νέος κύκλος μαθημάτων του θερινού σχολείου επιχειρηματικότητας θα πραγματοποιηθεί με τη χορηγική υποστήριξη των εταιρειών Kleemann, efood, Alumil, εκδόσεις Κριτική, Employ edu, αλλά και την αιγίδα της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος και του Συνδέσμου Εταιρειών Καινοτομικών Εφαρμογών Ελλάδας, χάρη στους οποί-ους κατέστη δυνατό ένα αξιοσημείωτο επίτευγμα: να μετατραπεί μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα ένα αμιγώς διά ζώσης πρόγραμμα σε εξ αποστάσεως. Στην ομάδα των υποστηρικτών προστίθεται πλέον και ως χορηγός επικοινωνίας η εταιρία ψηφι-ακής διαφήμισης 2ence Digital Agency, που ανέλαβε τον σχεδιασμό, συντονισμό και εκτέλεση της επικοινωνίας του e-ThesSummerSchool στα μέσα κοινωνικής δι-κτύωσης.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ζητήσουν τον πλήρη Οδηγό του Προγράμματος εδώ και να ολοκληρώσουν την εγγραφή τους με μειωμένο κόστος.
Ενδεικτικά μηνύματα γονέων που μοιράστηκαν την εμπειρία τους από το 1ο e-ThesSummerSchool και δημοσιεύονται με την άδειά τους, μπορείτε να βρείτε εδώ.
Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα https://thessummerschool.uom.gr, καθώς και τη σελίδα του Thes-SummerSchool στο Facebook (fb.com/thessummerschool).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης