Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Maire (ΥΠΟΙΚ Γαλλίας): Macron, Merkel, Von der Leyen και Lagarde έσωσαν την ΕΕ από την καταστροφή

Le Maire (ΥΠΟΙΚ Γαλλίας): Macron, Merkel, Von der Leyen και Lagarde έσωσαν την ΕΕ από την καταστροφή
Η Ευρώπη ήταν πολύ κοντά στην καταστροφή το βράδυ της 7ης προς 8η Απριλίου - Ο Γάλλος πρόεδρος και τρεις κυρίες την έσωσαν σε μια από τις χειρότερες κρίσεις της, δήλωσε ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ σε συνέντευξή του στο περιοδικό Der Spiegel
«Η Ευρώπη ήταν πολύ κοντά στην καταστροφή το βράδυ της 7ης προς 8η Απριλίου... Ο Γάλλος πρόεδρος και τρεις κυρίες έσωσαν αυτήν την ήπειρο σε μια από τις χειρότερες κρίσεις της: η Angela Merkel, η Ursula Von der Leyen και η Christine Lagarde», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Bruno Le Maire σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, μιλώντας για πρώτη φορά για τις διαπραγματεύσεις σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορωνοϊού.  
«Ήταν απίστευτα σκληρές και δύσκολες οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ακόμη και έπειτα από ώρες, δεν υπήρχε συμφωνία.
Φοβόμουν πολύ ότι όλα θα μπορούσαν να καταλήξουν σε μια καταστροφή», είπε ο Le Maire .
«Η γαλλική πλευρά απέφυγε συνειδητά από ένα σημείο και μετά να χρησιμοποιήσει λέξεις οι οποίες δημιουργούν προβλήματα κατά την προετοιμασία του ευρωπαϊκού πακέτου διάσωσης, όπως είναι τα ευρωομόλογα ή τα ομόλογα κορωνοϊού, προκειμένου να μην αναστατωθούν οι Γερμανοί.
Η καγκελάριός σας πέτυχε σπουδαία πράγματα και επέδειξε τεράστιο πολιτικό θάρρος.
Την θαυμάζω γι αυτό», τόνισε.
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula Von der Leyen συνέβαλε επίσης αποφασιστικά στη δημιουργία του Ταμείου ανάκαμψης με δύο προτάσεις.
Ο Γάλλος πρόεδρος και τρεις κυρίες έσωσαν αυτήν την ήπειρο σε μια από τις χειρότερες κρίσεις της: η Angela Merkel, η Ursula Von der Leyen και η Christine Lagarde.
Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία της Ευρώπης».   
Ο Le Maire είναι «πεπεισμένος ότι η αντίσταση των τεσσάρων 'λιτοδίαιτων' χωρών μπορεί να ξεπεραστεί.
Και σε αυτές γίνεται αντιληπτό ότι η κατάσταση ήταν σοβαρή», υπογράμμισε.
Για τη Γαλλία, προανήγγειλε «τη στροφή προς μια πολύ πράσινη, φιλική προς το περιβάλλον οικονομική πολιτική».
Ο Γάλλος υπουργός είπε επίσης πως «η Ευρώπη πρέπει να τοποθετηθεί ως μια οικονομικά και πολιτικά ανεξάρτητη δύναμη απέναντι στην Κίνα και τις Ηνωμένες Πολιτείες».
Τέλος, διέψευσε κατηγορηματικά τις ατέρμονες φήμες που κυκλοφορούν στο Παρίσι ότι τρέφει επιδιώξεις για το αξίωμα του πρωθυπουργού: «Για να το ξεκαθαρίσω μια για πάντα: Όχι, όχι και ακόμα μια φορά όχι.
Θέλω να παραμείνω υπουργός Οικονομικών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης