Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο στόχαστρο της Επ. Ανταγωνισμού της Βρετανίας η συμφωνία Giphy - Facebook

tags :
Στο στόχαστρο της Επ. Ανταγωνισμού της Βρετανίας η συμφωνία Giphy - Facebook
Βρετανική έρευνα στη συμφωνία  Facebook - Giphy
Η απόκτηση της Giphy από το Facebook, έναντι 400 εκατ. δολαρίων σύμφωνα με πληροφορίες, διερευνάται από τη βρετανική επιτροπή ανταγωνισμού. H Giphy είναι εξαιρετικά δημοφιλής πλατφόρμα με GIF.
Όπως μεταδίδει το CNBC, η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών (CMA) ανακοίνωσε σήμερα 12/6 ότι ξεκίνησε έρευνα για τη συμφωνία, εν μέσω φόβων ότι θα μειώσει τον ανταγωνισμό στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Έχει εκδώσει μία πρώτη απόφαση που βάζει φρένο στην ένωση των δύο εταιρειών, κατά τη διεξαγωγή της αρχικής της έρευνας. Ως αποτέλεσμα, το προσωπικό δεν μπορεί να μεταφερθεί μεταξύ των εταιρειών και καμία τεχνολογία της Giphy δεν μπορεί να ενσωματωθεί στα προϊόντα του Facebook.
Όταν ανακοινώθηκε η εξαγορά, το Facebook δήλωσε ότι σκοπεύει να ενσωματώσει περαιτέρω το Giphy στην εφαρμογή Instagram «έτσι ώστε οι άνθρωποι να βρουν τον σωστό τρόπο να εκφραστούν».
Εκπρόσωπος του Facebook προσπάθησε να υποβαθμίσει τους ισχυρισμούς ότι η συμφωνία θα μπορούσε να μειώσει τον ανταγωνισμό.
«Οι προγραμματιστές και οι συνεργάτες API θα συνεχίσουν να έχουν την ίδια πρόσβαση στο Giphy και η δημιουργική κοινότητα του Giphy θα εξακολουθεί να είναι σε θέση να δημιουργήσει υπέροχο περιεχόμενο», ανέφεραν.
«Είμαστε έτοιμοι να δείξουμε στους ρυθμιστές ότι αυτή η απόκτηση είναι θετική τόσο για τους καταναλωτές, τους προγραμματιστές όσο και για τους δημιουργούς περιεχομένου».
Το κοινωνικό δίκτυο θα έρθει αντιμέτωπο με πρόστιμα αν δεν συμμορφωθεί.
Η συμφωνία ερευνάται επίσης και από τις ρυθμιστικές αρχές της Αυστραλίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης