Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zara: «Λουκέτο» σε 1.200 καταστήματα παγκοσμίως - Στροφή στις διαδικτυακές πωλήσεις

tags :
Zara: «Λουκέτο» σε 1.200 καταστήματα παγκοσμίως - Στροφή στις διαδικτυακές πωλήσεις
Τα Zara κλείνουν 1.200 καταστήματα σε όλο τον κόσμο
«Λουκέτο» σε περίπου 1.200 καταστήματα παγκοσμίως σχεδιάζει η δημοφιλής αλυσίδα Zara, προκειμένου να αυξήσει τις διαδικτυακές πωλήσεις.
Με τις πωλήσεις δια ζώσης να πέφτουν κατακόρυφα λόγω του κορονοϊού ο όμιλος Inditex αποφάσισε να "απορροφήσει" 1.000 με 1.200 μικρότερα καταστήματα, μεταξύ των οποίων και άλλων εταιριών του ίδιου ομίλου όπως, Bershka, Pull & Bear και Massimo Dutti.
Σύμφωνα με τον Guardian τα περισσότερα καταστήματα πρόκειται να κλείσουν στην Ασία και την Ευρώπη.
Τα 107 καταστήματα Zara στο Ηνωμένο Βασίλειο, κατά πάσα πιθανότητα θα μείνουν ανεπηρέαστα.
Η Inditex επισημαίνει πως θα φροντίσει στο προσωπικό θα προσφερθούν νέες θέσεις εργασίας στον τομέα των διαδικτυακών πωλήσεων.
Η εταιρία ελέω κορωνοϊού είδε τις πωλήσεις της να μειώνονται κατά 44%, για Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο, σε σχέση με τους αντίστοιχους τον περασμένο χρόνο. Μάλιστα, ανακοίνωσε ζημιά 409 εκατομμυρίων ευρώ για το διάστημα αυτό, αφού μέχρι και τις 8 Ιουνίου σχεδόν το 1/4 των καταστημάτων της παρέμενε κλειστό.
Αντίθετα καταγράφηκε κατακόρυφη αύξηση στις online πωλήσεις, οι οποίες εκτοξεύθηκαν κατά 50% κατά τη διάρκεια του τριμήνου και 95% μόνο τον Απρίλιο 2020 σε σχέση με πέρυσι.
Πέρα από τα 1.200 καταστήματα που θα κλείσουν, πρόκειται να ανοίξουν 450 νέα, καθώς η εταιρία στοχεύει να επενδύσει σε χώρες με πιο ισχυρές οικονομίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης