Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Νέα τροπή στην υπόθεση εξαφάνισης της μικρής Madeleine McCann - Ταυτοποιήθηκε ύποπτος 13 χρόνια μετά

tags :
Νέα τροπή στην υπόθεση εξαφάνισης της μικρής Madeleine McCann - Ταυτοποιήθηκε ύποπτος 13 χρόνια μετά
Ένας 43χρονος Γερμανός κρατούμενος που ταξίδεψε στην Πορτογαλία με ένα βαν βρίσκεται τώρα στο επίκεντρο της έρευνας της Σκότλαντ Γιάρντ για την εξαφάνιση της Madeleine McCann.
Ένας 43χρονος Γερμανός κρατούμενος που ταξίδεψε στην Πορτογαλία με ένα βαν βρίσκεται τώρα στο επίκεντρο της έρευνας της Σκότλαντ Γιάρντ για την εξαφάνιση της Madeleine McCann.
Η Madeleine McCann εξαφανίστηκε από το δωμάτιό της την 3η Μαΐου, κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών της οικογένειας στην Πορτογαλία, ενώ οι γονείς της έτρωγαν με φίλους στο θέρετρο Πράια ντε Λουζ.
«Σε σχέση με την εξαφάνιση της μικρής Βρετανίδας Μαντλίν Μπεθ Μακάν, ηλικίας 3 ετών εκείνη την εποχή το υπουργείο δημόσιας τάξης του Μπραουνσβάιγκ διεξάγει έρευνα σχετικά με έναν Γερμανό υπήκοο ηλικίας 43 ετών που θεωρείται ύποπτος για φόνο», λέει η γερμανική αστυνομία της Γερμανίας σε ένα δελτίο Τύπου.
Η αστυνομία πιστεύει ότι ο ύποπτος αυτός βρισκόταν στην περιοχή όπου το τρίχρονο κορίτσι εθεάθη για τελευταία φορά τον Μάιο του 2007.
Οι Αρχές αναζητούν πληροφορίες για το φορτηγό και το άλλο όχημα του υπόπτου, μία Τζάγκουαρ.
Ο άνδρας μεταβίβασε τη Τζάγκουαρ στο όνομα κάποιου άλλου την επόμενη μέρα της εξαφάνισης της Μαντλίν. «Κάποιος εκεί έξω ξέρει πολλά περισσότερα από αυτά που αποκαλύπτει», δήλωσε ο M. Kranwell, ο οποίος ηγείται της έρευνας.
Οι Γερμανοί ερευνητές είχαν «στενή συνεργασία» με τους Βρετανούς και Πορτογάλους συναδέλφους τους προκειμένου να καταφέρουν να βρουν αυτόν τον νέο ύποπτο.
Η αστυνομία ανέφερε ότι η υπόθεση παρέμεινε ως έρευνα «αγνοουμένων» επειδή δεν υπάρχουν «οριστικά στοιχεία» για το αν η Madeleine McCann είναι ζωντανή ή όχι.
Ωστόσο, οι Γερμανοί ανακριτές στο Ομοσπονδιακό Γραφείο Ποινικής Αστυνομίας, το Bundeskriminalamt (BKA), την έχουν χαρακτηρίσει ως «έρευνα για δολοφονία».
Η Σκότλαντ Γιάρντ δήλωσε ότι οι γερμανικές Αρχές είχαν το προβάδισμα σε αυτήν την πτυχή της υπόθεσης επειδή ο Γερμανός ύποπτος ήταν υπό κράτηση στη χώρα τους.
Οι ντετέκτιβ ανέφεραν ότι ο ύποπτος, ο οποίος δεν κατονομάζεται, ήταν στη φυλακή για «άσχετο θέμα» και είχε «προηγούμενες καταδίκες», αλλά αρνήθηκαν να παράσχουν περισσότερες λεπτομέρειες.
Μια έκκληση στη γερμανική τηλεόραση μεταδόθηκε σήμερα Τετάρτη το απόγευμα.
Ο Kranwell είπε ότι ο κρατούμενος, τότε 30 ετών, επισκέφθηκε το Αλγκάρβε μεταξύ 1995 και 2007, και διέμεινε εκεί για ημέρες, στο βαν του και ζώντας έναν «εφήμερο τρόπο ζωής».
Ο άνδρας ήταν στην περιοχή Πράια ντε Λουζ όπου η οικογένεια Μακάν έμενε όταν εξαφανίστηκε η Madeleine McCann, και έλαβε ένα τηλεφώνημα στις 7.32μμ, το οποίο έληξε στις 8.02μμ.
Είχε, επίσης, εργαστεί στην περιοχή, κυρίως στον τομέα της εστίασης.
Σύμφωνα με τη γερμανική αστυνομία, έβγαζε τα προς το ζην «διαπράττοντας εγκλήματα, ιδίως διαρρήξεις σε ξενοδοχειακά συγκροτήματα και παραθεριστικές κατοικίες», όπως και διακίνηση ναρκωτικών.
Από την πλευρά της, η βρετανική αστυνομία περιγράφει την έκκληση που απηύθυνε σήμερα, τελευταία από μια σειρά εκκλήσεων που είχε εκδώσει από την εξαφάνιση του παιδιού, ως μια «σημαντική εξέλιξη».
Η αστυνομία δημοσίευσε λεπτομέρειες σχετικά με τον αριθμό τηλεφώνου του υπόπτου και τον αριθμό που κάλεσε, λέγοντας ότι οι πληροφορίες σχετικά με αυτά θα μπορούσαν να είναι «κρίσιμες» για την έρευνα.
Οι Αρχές θέλουν επίσης να εμφανιστεί το άτομο που κάλεσε τον ύποπτο. «Είναι βασικοί μάρτυρες και τους παροτρύνουμε να έρθουν σε επαφή μαζί μας», δήλωσε ο Kranwell.
«Μερικοί άνθρωποι θα γνωρίζουν τον άντρα που περιγράφουμε σήμερα... μπορεί να γνωρίζετε κάποια από τα πράγματα που έχει κάνει», είπε.
«Έχουν περάσει περισσότερα από 13 χρόνια και η αφοσίωσή σας ίσως να έχει αλλάξει. Αυτό το πρόσωπο βρίσκεται στη φυλακή… τώρα είναι η στιγμή να παρουσιαστείτε».
Η βρετανική αστυνομία επισημαίνει ότι παραμένει ανοικτή στο θέμα της εμπλοκής του άνδρα και δεν έχει αξιόπιστες πληροφορίες σχετικά με το αν η Madeleine McCannείναι ζωντανή ή όχι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης