Άνοδος στο πετρέλαιο ενόψει ΗΠΑ και OPEC+, στα 36,1 δολ. ή +2,1% το αμερικανικό WTI - Το Brent στα 39,2 δολ.

Άνοδος στο πετρέλαιο ενόψει ΗΠΑ και OPEC+, στα 36,1 δολ. ή +2,1% το αμερικανικό WTI - Το Brent στα 39,2 δολ.
Οι επενδυτές αναμένουν τη συνεδρίαση του OPEC+ μέσα στις επόμενες ημέρες
(upd) Σημαντικά κέρδη καταγράφει σήμερα Τρίτη 2 Ιουνίου το πετρέλαιο, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τη συνεδρίαση του OPEC+ μέσα στις επόμενες ημέρες, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν συμφωνία για τις περικοπές θα διατηρηθεί στην τρέχουσα μορφή της και τους επόμενους μήνες.
Την ίδια στιγμή, στο επίκεντρο παραμένουν και τα προκαταρκτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου, τα οποία αναμένεται να δώσουν μία πρώτη εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά ενέργειας των ΗΠΑ.
- Το προθεσμιακό συμβόλαιο Αυγούστου 2020 για το Brent καταγράφει άνοδο της τάξεως του +2,3% στα 39,2 δολ. ανά βαρέλι.
- Η τιμή για το το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Ιουλίου 2020 ενισχύεται κατά +2,12% στα 36,19 δολ. ανά βαρέλι.
Image
Image
Οι περικοπές που έχει πραγματοποιήσει στην παραγωγή του ο OPEC+ έδωσαν σημαντική ώθηση στις τιμές του «μαύρου χρυσού», με την τιμή του Brent να έχει υπερδιπλασιαστεί τις τελευταίες έξι εβδομάδες, παραμένοντας ωστόσο μειωμένες κατά -40% σε σχέση με τα υψηλά του Φεβρουαρίου.
Οι παραγωγοί του OPEC+ εξετάζουν το ενδεχόμενο επέκτασης των περικοπών ύψους 9,7 εκατ. βαρελιών ημερησίως για το δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου 2020, λαμβάνοντας την τελική απόφαση στην επερχόμενη τηλεδιάσκεψή τους μέσα στις επόμενες ημέρες.
Η τηλεδιάσκεψη είχε προγραμματιστεί αρχικά για τις 9 και 10 Ιουνίου, ωστόσο η Αλγερία πρότεινε την επίσπευση της συνάντησης στις 4 Ιουνίου, προκειμένου να διευκολυνθούν οι πωλήσεις χωρών όπως είναι η Σαουδική Αραβία, το Ιράκ και το Κουβέιτ.
«Εφόσον το τρέχον επιχείρημα δέσμευσης του OPEC+ για την ανάκαμψη των τιμών διατηρείται, οι τιμές του πετρελαίου θα μπορούσαν να σταθεροποιηθούν σε υψηλότερο έυρος», δήλωσε στο Reuters ο επικεφαλής αναλυτής αγορών της AxiCorp, Stephen Innes.
Αργότερα εντός της ημέρας αναμένονται τα προκαταρκτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου, τα οποία την περασμένη εβδομάδα έδειξαν άνοδο των αποθεμάτων κατά 8,7 βαρέλια, περιορίζοντας την ανοδική πορεία των τιμών.
Ωστόσο, οι αναλυτές ανεμένουν νέα πτώση στα αποθέματα αμερικανικού αργού στο Cushing της Οκλαχόμα, γεγονός που θα μπορούσε να διατηρήσει το πετρέλαιο στο τρέχον έυρος τιμών και τις επόμενες ημέρες.
Image

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS