Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές απώλειες για τον χρυσό παρά τις γεωπολιτικές εντάσεις - Στο -0,08% και τα 1.750,30 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Οριακές απώλειες για τον χρυσό παρά τις γεωπολιτικές εντάσεις - Στο -0,08% και τα 1.750,30 δολ. ανά ουγγιά
Για το σύνολο του Μαΐου, τα μηνιαία κέρδη για το πολύτιμο μέταλλο διαμορφώθηκαν στο +2,5%
Οριακά πτωτικά κινήθηκε τη Δευτέρα 1 Ιουνίου ο χρυσός μετά την άνοδο της περασμένης εβδομάδας, καθώς η αντίδραση των Ηνωμένων Πολιτειών στο νομοσχέδιο της Κίνας για το Χονγκ Κονγκ δεν ήταν τόσο άσχημη όσο εκτιμούσαν οι αναλυτές.
Αυτή η εξέλιξη μετρίασε την ανησυχία των επενδυτών, απομακρύνοντάς τους εν μέρει από το πολύτιμο μέταλλο, το οποίο λειτουργεί συνήθως ως ασφαλές «καταφύγιο» σε περιόδους αστάθειας.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου για τον χρυσό παραδόσεως Αυγούστου 2020 κατέγραψε οριακή πτώση της τάξεως του -0,08% στα 1.750,30 δολ. ανά ουγγιά, ολοκληρώνοντας την περασμένη εβδομάδα τον τρίτο συνεχόμενο μήνα ανόδου, καθώς τα συνολικά κέρδη για τον Μάιο διαμορφώθηκαν στο +2,5%.
Παράλληλα, το αμερικανικό δολάριο υποχωρεί κατά -0,03% έναντι του γεν Ιαπωνίας, στα 107,72 γεν, ενώ ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,17% στις 98,17 μονάδες.
«Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, απέσυρε το ειδικό καθεστώς του Χονγκ Κονγκ λόγω του νέου νόμου περί ασφάλειας που επέβαλε η Κίνα», δήλωσε ο αναλυτής αγορών της Oanda, Jeffrey Halley, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «αυτό που δεν έκανε ο πρόεδρος ήταν να αποσύρει τη χώρα από την πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα, η οποία υπεγράφη τον Ιανουάριο».
Επιπλέον, ο κ. Halley τόνισε ότι η Ουάσιγκτον «δεν επέβαλε κυρώσεις σε Κινέζους αξιωματούχους ή σε άτομα που συνδέονται με το καθεστώς», ενώ πρόσθεσε ότι «η συλλογική ανακούφιση στις αγορές της Ασίας είναι αισθητή σήμερα».
«Τα πάντα κινούνται υπέρ του χρυσού, εκτός από την ισχυρή φυσική ζήτηση», δήλωσε ο αναλυτής αγορών της OANDA, Ed Moya, διευκρινίζοντας ότι «η στήριξη στον χρυσό θα συνεχιστεί βραχυπρόθεσμα, καθώς οι προοπτικές περαιτέρω μέτρων στήριξης πακγοσμίως είναι αυξημένες και οι τριβές ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου παραμένουν υψηλές».
Από τεχνικής άποψης, ο επικεφαλής αναλύσεων της ActivTrades, Carlo Alberto De Casa, δήλωσε ότι «μία σαφής άνοδος πάνω από τα προηγούμενα υψηλά (των 1.747 δολ. στο κλείσιμο και των 1.765 δολ. ενδοσυνεδριακά) θα άνοιγε χώρα για περαιτέρω ράλι».
Την ίδια στιγμή, οι δηλώσεις του προέδρου της Federal Reserve, Jerome Powell, ότι η ανάκαμψη της οικονομίας θα μπορούσε να εκτροχιαστεί εάν προκύψει ένα δεύτερο κύμα κρουσμάτων Covid-19 περιόρισε τη διάθεση των επενδυτών για στροφή προς το ρίσκο.
Όσον αφορά τα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, η τιμή συμβολαίου για το ασήμι παραδόσεως Ιουλίου 2020 παραμένει στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών μηνών, καθώς παρουσίασε αύξηση κατά 1,8%, στα 18,827 δολ. ανά ουγγιά.
Επιπλέον, το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουλίου 2020 για την πλατίνα ενισχύθηκε κατά +3% στα 901,10 δολ. ανά ουγγιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης