Βραζιλία: Μελέτη προβλέπει πάνω από 125.000 θανάτους ως τις αρχές Αυγούστου

Βραζιλία: Μελέτη προβλέπει πάνω από 125.000 θανάτους ως τις αρχές Αυγούστου
Έρευνα του πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον προειδοποιεί πως το σύνολο των νεκρών στη Βραζιλία, ενδέχεται να πενταπλασιαστεί, φθάνοντας στους 125.000 έως τις αρχές Αυγούστου
Καθώς ο ημερήσιος απολογισμός θανάτων από τη νόσο COVID-19, στη Βραζιλία εξελίσσεται στον υψηλότερο παγκοσμίως, έρευνα του πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον προειδοποιεί πως το σύνολο των νεκρών ενδέχεται να πενταπλασιαστεί, φθάνοντας στους 125.000 έως τις αρχές Αυγούστου.
Οι προβλέψεις του Ινστιτούτου Μετρήσεων και Ελέγχου της Υγείας του πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον (IHME) δόθηκαν στη δημοσιότητα, την ώρα που ο ημερήσιος απολογισμός νεκρών στη Βραζιλία πέρασε εκείνο των ΗΠΑ χθες Δευτέρα, με τους επιστήμονες να απευθύνουν έκκληση για την επιβολή lockdown, κάτι που απορρίπτει ο πρόεδρος της χώρας.
«Η Βραζιλία πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα της Ουχάν, στην Κίνα, όπως και της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Νέας Υόρκης επιβάλλοντας μέτρα ώστε να τεθεί υπό έλεγχο η ταχέως εξελισσόμενη επιδημία και να μειωθεί η μετάδοση του νέου κορονοϊού», γράφει ο διευθυντής του IHME Christopher Murrey.
Χωρίς τη λήψη τέτοιων μέτρων, το μοντέλο που έχει αναπτύξει το ινστιτούτο δείχνει ότι η ημερήσιος απολογισμός θανάτων στη Βραζιλία μπορεί να συνεχίσει να αυξάνεται έως τα μέσα Ιουλίου, οδηγώντας σε ελλείψεις κρίσιμων νοσοκομειακών πόρων στη Βραζιλία, εξηγεί ο επιστήμονας σε μια ανακοίνωση που συνοδεύει τα ευρήματα.
Χθες 25/5, ο αριθμός των νεκρών, σε διάστημα 24 ωρών, ήταν υψηλότερος από τα θύματα στις ΗΠΑ για πρώτη φορά, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Η Βραζιλία κατέγραψε 807 θανάτους και οι ΗΠΑ 620.
 
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS