Τελευταία Νέα
Διεθνή

Amendola (Ιταλία): Δεν βρίσκεται σε εξέλιξη μια σύγκρουση Βορρά-Νότου, ή Ανατολής-Δύσης

Amendola (Ιταλία): Δεν βρίσκεται σε εξέλιξη μια σύγκρουση Βορρά-Νότου, ή Ανατολής-Δύσης
Υπάρχει ένα κοινό συμφέρον: μιλάμε για το πώς να σωθεί η ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής κοινής αγοράς, τόνισε ο υπουργός ευρωπαϊκών υποθέσεων V. Amendola
Ο Ιταλός υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Vincenzo Amendola, σε διαδικτυακή του συνομιλία με ξένους ανταποκριτές στην Ιταλία, αναφέρθηκε στην γαλλογερμανική πρόταση για την δημιουργία Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης.
«Δεν βρίσκεται σε εξέλιξη μια σύγκρουση Βορρά-Νότου, ή Ανατολής-Δύσης.
Υπάρχει ένα κοινό συμφέρον: μιλάμε για το πώς να σωθεί η ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής κοινής αγοράς», τόνισε ο Ιταλός υπουργός.
«Εαν δεν υιοθετηθούν τα κατάλληλα μέτρα, και οι 27 χώρες μέλη της Ένωσης θα αντιμετωπίσουν εμπορικά προβλήματα, αρχίζοντας από σοβαρά προβλήματα στον τομέα των εξαγωγών τους», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τον Amendola «και η γερμανική ιθύνουσα τάξη κατάλαβε ότι αυτή είναι μια κρίση της πραγματικής οικονομίας, η οποία αφορά την προσφορά και την ζήτηση» και ότι «το κύριο ζητούμενο είναι να καταπολεμηθεί η οικονομική ύφεση».
Ο Ιταλός υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων τόνισε, δε, ότι «αν η ευρωπαϊκή αγορά δεν στηριχθεί, οι αυστριακές επιχειρήσεις, για παράδειγμα - οι οποίες εξάγουν το 30% των προϊόντων τους εντός της Ε.Ε.- θα δυσκολευτούν να βρουν αγοραστές».
Σε σχέση, τέλος, με την έκβαση της όλης διαπραγμάτευσης για την υιοθέτηση του Ταμείου Ανάκαμψης, ο Vincenzo Amendola δήλωσε ότι «κανείς δεν πρέπει να κάνει χρήση βέτο, διότι ο στόχος είναι να μπορέσει να σωθεί η Ευρώπη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης