Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υψηλά 2 μηνών παραμένει το πετρέλαιο ενόψει ΗΠΑ, στα 31,9 δολ. ή +0,9% το αμερικανικό WTI - To Brent στα 34,9 δολ.

Σε υψηλά 2 μηνών παραμένει το πετρέλαιο ενόψει ΗΠΑ, στα 31,9 δολ. ή +0,9% το αμερικανικό WTI - To Brent στα 34,9 δολ.
Οι επενδυτές αναμένουν τα προκαταρκτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρτελαίου για τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αργότερα εντός της ημέρας
(upd 4) Ήπια άνοδο καταγράφει σήμερα Τρίτη 19 Μαΐου το πετρέλαιο, διευρύνοντας τα κέρδη των προηγούμνενων ημερών, λόγω της συντονισμένης προσπάθειες των παραγωγών να ισορροπήσουν την αγορά και της σταδιακής ανάκαμψης που σημειώνεται στην παγκόσμια ζήτηση.
Αργότερα εντός της ημέρας οι επενδυτές αναμένουν τα προκαταρκτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρτελαίου για τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν η ανοδική πορεία της ζήτησης πετρελαίου συνεχίζεται.
- Το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουλίου 2020 για το Brent καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,49% στα 34,98 δολ. ανά βαρέλι, γεγονός που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο από τις 9 Απριλίου του 2020.
- Η τιμή για το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Ιουνίου 2020 ενισχύεται κατά +0,95% στα 31,95 δολ. ανά βαρέλι, τα οποία αποτελούν το υψηλότερο επίπεδο από τις 16 Μαρτίου του τρέχοντος έτους.
Image
Image
Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης συνεδρίασης, η τιμή για το αμερικανικό WTI ενισχύθηκε κατά +8%, την ίδια στιγμή που η αντίστοιχη άνοδος για την τιμή του Brent διαμορφώθηκε στο +7%.
Παρά το γεγονός ότι το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουνίου 2020 για το WTI ολοκληρώνεται σήμερα, υπάρχουν μέχρι στιγμής πολύ λίγες ενδείξεις ότι θα επαναληφθεί η πτώση του περασμένου μήνα, όπου η τιμή για το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαΐου υποχώρησε κάτω από τα 0 δολ. ανά βαρέλι.
Από τα τέλη Απριλίου μέχρι σήμερα, η ζήτηση έχει καταγράψει σταδιακή ανάκαμψη, μετά τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων στις περισσότερες χώρες παγκοσμίως και την επανέναρξη της δραστηριότητας πολλών επιχειρήσεων.
Την ίδια στιγμή, τόσο οι χώρες του OPEC+ όσο και οι μεγαλύτερη παραγωγοί πετρελαίου εκτός της συμμαχίας έχουν προχωρήσει σε μείωση των εξαγωγών τους, προκειμένου να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της παγκόσμιας υπερπροσφοράς.
«Οι παραγωγοί μειώνουν σημαντικά την παραγωγή και σε συνδυασμό με την αύξηση της ζήτησης, η αγορά βρίσκεται σε αργή πορεία προς την ανάκαμψη», αναφέρουν οι αναλυτές της Rystad Energy, προειδοποιώντας ωστόσο ότι οι δεξαμενές αποθήκευσης είναι σχεδόν γεμάτες και ότι η ανάκαμψη της ζήτησης παραμένει εύθραυστη.
«Απέναντι σε μία πενιχρή ζήτηση και στις μη ελκυστικές χαμηλές τιμές, οι περικοπές στην παραγωγή ήταν ταχύτερες και βαθύτερες απ' ό,τι αναμενόταν αρχικά», επεσήμανε η Rystad Energy.
Από την πλευρά τους, οι αναλυτές της Nissan Securities τονίζουν ότι «το επενδυτικό κλίμα κλίμα έχει βελτιωθεί καθώς οι OPEC+ μειώνουν την παραγωγή τους όπως υποσχέθηκαν αυτόν τον μήνα, ενώ αναμένονται περισσότερες εθελοντικές περικοπές τον Ιούνιο».
«Την ίδια στιγμή, υπάρχει αυξανόμενη αισιοδοξία ότι η χαλάρωση των lockdowns παγκοσμίως θα βοηθήσει στην ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας και της ζήτησης καυσίμων», πρόσθεσαν οι αναλυτές, προβλέποντας ότι η τιμή για το αμερικανικό WTI μπορεί να αυξηθεί στα 35 δολ. ανά βαρέλι.
Την περασμένη εβδομάδα τα προκαταρκτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου έδειξαν αύξηση των αποθεμάτων κατά 7,6 εκατ. βαρέλια για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 8 Μαΐου 2020, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η άνοδος θα περιοριστεί στα 4,1 εκατ. βαρέλια.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης