Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

To Womanitee στο πλευρό των γυναικών του επιχειρείν που πλήττονται από τον Covid 19

tags :
To Womanitee στο πλευρό των γυναικών του επιχειρείν που πλήττονται από τον Covid 19
Παρουσιάζει το Womanitee Toolkit , την εργαλειοθήκη που χρειάζεται κάθε γυναίκα επιχειρηματίας σήμερα
Στην πρώτη καμπή της πανδημικής κρίσης οι επιχειρηματίες καλούνται να αντιμετωπίσουν τις ζημίες ενός πρωτόγνωρου lock down, να περιορίσουν τις απώλειες, να διεκδικήσουν ευκαιρίες που θα εμφανιστούν την «επόμενη ημέρα» αλλά και να προετοιμαστούν για το ενδεχόμενο ενός νέου, ακόμη πιο σφοδρού χτυπήματος με τον ερχομό του χειμώνα.
Η κατάσταση είναι ακόμη πιο περίπλοκη για τις γυναίκες του επιχειρείν, τις ελεύθερες επαγγελματίες, τις ιδιοκτήτριες αλλά και τις εργαζόμενες εμπορικών καταστημάτων.
Πολλές από τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19 πλήττουν δυσανάλογα τις γυναίκες.
Τις τελευταίες δεκαετίες, οι μικρές επιχειρήσεις αποτελούν τον κινητήρα για την αύξηση των γυναικών επιχειρηματιών, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των γυναικών CEO & founder διοικούν επιχειρήσεις που απασχολούν από 1 έως 500 εργαζομένους.
Η πρώτη αντίδραση της αγοράς δείχνει πως αυτές ακριβώς οι επιχειρήσεις είναι πιο ευάλωτες στο αιφνίδιο «κλείδωμα» της αγοράς λόγω του κορωνοϊού.
Και δεν είναι μόνο αυτό. Η γυναίκα επιχειρηματίας έχει πολύ περισσότερες δυσκολίες να αντιμετωπίσει στη συνθήκη του #μενουμεσπιτι και #μενουμεασφαλεις. .
Από την κατ’ οίκον εκπαίδευση των παιδιών (το οποίο σημαίνει πως η μητέρα συνήθως είναι εκείνη που μένει στο σπίτι με άδεια ειδικού σκοπού), μέχρι την εφαρμογή των νέων κανόνων υγιεινής και προστασίας όλων, η γυναίκα ως μέλος της τοπικής κοινωνίας αλλά και σαν επιχειρηματίας έχει μπροστά της ένα βουνό προβλημάτων που καλείται να αντιμετωπίσει καθημερινά.
Το Womanitee απαντώντας άμεσα και αποτελεσματικά στα νέα δεδομένα, δημιούργησε και παρουσιάζει το Womanitee Toolkit, τη χρήσιμη εργαλειοθήκη για κάθε γυναίκα που είναι εργαζόμενη, έχει κατάστημα, είναι ελεύθερη επαγγελματίας επιχειρεί, ή επιθυμεί να επιχειρήσει!

WOMANITEE TOOLKIT

To Womanitee βοηθάει κάθε γυναίκα να χτίσει γέφυρες επιχειρηματικότητας και το Womanitee ToolKit γίνεται ο πιο πιστός της συνεργάτης

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ WOMANITEE TOOLKIT
-Μία δέσμη εργαλείων προσαρμοσμένη στις ανάγκες κάθε επιχειρηματία
-Δωρεάν Εκπαιδεύσεις από καταξιωμένους επαγγελματίες
-Webinars για τα πιο σημαντικά θέματα του επιχειρείν
-Success stories γυναικών που τα κατάφεραν
-Brainstorming Workshops
-Στρογγυλές τράπεζες
Το Womanitee Toolkit ταξιδεύει σε κάθε τοπική κοινωνία της Ελλάδος και μπορεί να εφαρμοστεί είτε σε κάθε τόπο είτε μέσα σε κάθε επιχείρηση υποστηρίζοντας τις γυναίκες εργαζόμενες
Η ομάδα του  Womanitee αφού μελετήσει τα χαρακτηριστικά κάθε τόπου ή κάθε εταιρείας , καταγράφει τις ανάγκες των γυναικών και προτείνει συγκεκριμένα εργαλεία τα οποία εφαρμόζει
-Κάποια ενδεικτικά οφέλη από την εφαρμογή της εργαλειοθήκης είναι: Ενδυνάμωση
-Ενημέρωση και παροχή  επιχειρηματικών εργαλείων
-Προώθηση συνεργασιών & Δικτύωση
-Επιχειρηματικά εφόδια
-Αξιοποίηση κλίσεων
-Καλλιέργεια και ανάπτυξη δεξιοτήτων
-Πρόσβαση σε επιχειρηματικά κεφάλαια ή σε άλλες πηγές χρηματοδότησης
-Toπική Ανάπτυξη

Λίγα λόγια για το womanitee
Womanitee ονομάζονται τα πρώτα κέντρα γυναικείας επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα!
Είναι μία πρωτοβουλία της  APSON CSR  που σε συνεργασία με την AMKE  IASIS και σε συνεργασία με την  Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τους φορείς της γυναικείας επιχειρηματικότητας στοχεύουν να ενδυναμώσουν και να υποστηρίξουν τις γυναίκες στο επιχειρείν σε ολόκληρη την Ελλάδα. Φέρουν την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης και της ΚΕΔΕ.
Το Womanitee σχεδιάστηκε και συντονίστηκε από την APSON CSR ως μεθοδολογία Σύμπραξης Ιδιωτικού και Δημοσίου Τομέα προκειμένου να ενσωματωθούν στη στρατηγική των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης οι Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ εστιάζοντας στους SDG 8, SDG 9, SDG 11, SDG 17, SDG 5, SDG4.
To όραμα του Womanitee:
«Να γίνει ένα παγκόσμιο δίκτυο, που συμπράττοντας η Τοπική Αυτοδιοίκηση με τους φορείς της γυναικείας επιχειρηματικότητας, να χτίζει επιχειρηματικές και κοινωνικές γέφυρες μεταξύ των γυναικών που επιχειρούν ξεκινώντας από τις τοπικές κοινωνίες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης