Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Σε ιστορικά χαμηλά παρέμεινε η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Απρίλιο 2020 - Στις -33 μονάδες ο δείκτης GfK

Βρετανία: Σε ιστορικά χαμηλά παρέμεινε η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Απρίλιο 2020 - Στις -33 μονάδες ο δείκτης GfK
Η πτώση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης αποδείχθηκε μικρότερη σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα παρέμεινε το καταναλωτικό κλίμα στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Απρίλιο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (8/5) στοιχεία του ινστιτούτου GfK, καθώς η εμπιστοσύνη των καταναλωτών έχει εισέλθει σε «σοβαρή ύφεση».
Ειδικότερα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του GfK διαμορφώθηκε στις -33 μονάδες, έναντι -34 μονάδων που είχε ανακοινώσει η εταιρεία στις προκαταρκτικές της εκτιμήσεις, γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από τότε που ξεκίνησε η καταγραφή των σχετικών στοιχείων.
Ωστόσο, η πτώση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης αποδείχθηκε μικρότερη σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν περαιτέρω «βουτιά» στις -37 μονάδες.
Μεταξύ των πέντε υποδεικτών που περιλαμβάνει στην έρευνά του το ινστιτούτου, τρεις εξ' αυτών κατέγραψαν άνοδο, ένας κατέγραψε πτώση, ενώ ένας παρέμεινε αμετάβλητος.
Ο υποδείκτης που αφορά την πρόθεση των καταναλωτών να προχωρήσουν σε κάμια μεγάλη αγορά κατέγραψε άνοδο, γεγονός που υποδηλώνει ότι η ζήτηση θα μπορούσε να ανακάμψει μόλις λειτουργήσουν ξανά οι επιχειρήσεις.
Παράλληλα, ο υποδείκτης που σχετίζεται με τις απόψεις των καταναλωτών για την προσωπική τους οικονομική κατάσταση κατά το προηγούμενο έτος παρέμεινε αμετάβλητος, ενώ ο αντίστοιχος υποδείκτης που αφορά την γενικότερη κατάσταση της οικονομίας κατέγραψε πτώση.
«Παρά την άνοδο της μίας μονάδας που σημειώθηκε στη δεύτερη έρευνα για τον Covid-19, η καταναλωτική εμπιστοσύνη, σε μία βρετανική οικονομία η οποία βρίσκεται σε lockdown, έχει εισέλθει σε σοβαρή ύφεση», τόνισε ο διευθυντής στρατηγικής πελατών του ινστιτούτου, Joe Staton, μετά τη δημοσίευση των στοιχείων.
Ωστόσο, ο κ. Staton διευκρίνισε ότι «καταγράφουμε μία μικρή βελτίωση στους υποδείκτες προσωπικής και γενικής οικονομική κατάσταση των επόμενων δώδεκα μηνών, οι οποίοι είναι βασικοί για τη μέτρηση της αισιοδοξίας στην πορεία μας προς την ανάκαμψη».
Σημειώνεται ότι το GfK πραγματοποιεί τη σχετική έρευνα σε μηνιαία βάση, ωστόσο εξαιτίας των εξελίξεων γύρω από τον Covid-19 πραγματοποιήθηκαν δύο έρευνες για τον Απρίλιο του 2020, ενώ τα επόμενα αποτελέσματα αναμένεται να δημοσιευθούν στις 28 Μαΐου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης