Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανοδικά κινείται το πετρέλαιο εν αναμονή ΗΠΑ, στα 24,3 δολ. ή +3,4% το αμερικανικό WTI - Το Brent στα 29,9 δολ.

Ανοδικά κινείται το πετρέλαιο εν αναμονή ΗΠΑ, στα 24,3 δολ. ή +3,4% το αμερικανικό WTI - Το Brent στα 29,9 δολ.
Οι επενδυτές αναμένουν αργότερα εντός της ημέρας τα τελευταία στοιχεία για τις εξέδρες γεωτρήσεων στις ΗΠΑ
(upd3) Άνοδο καταγράφει σήμερα Παρασκευή 8 Μαΐου το πετρέλαιο, διευρύνοντας τα κέρδη των προηγούμενων ημερών, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τα νέα στοιχεία για τις εξέδρες γεωτρήσεων στις ΗΠΑ, τα οποία θα δημοσιευθούν αργότερα εντός της ημέρας.
- Το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουλίου 2020 για το Brent καταγράφει άνοδο της τάξεως του +1,63% στα 29,94 δολ. ανά βαρέλι.
- Η τιμή για το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Ιουνίου 2020 ενισχύεται κατά +3,48% στα 24,37 δολ. ανά βαρέλι.
Image
Image
Χθες (7/5) οι τιμές του πετρελαίου εμφάνισαν για ακόμα μία συνεδρίαση υψηλή μεταβλητότητα, κλείνοντας ωστόσο με θετικό πρόσημο, ενώ τα κέρδη για το σύνολο της εβδομάδας ανέρχονται μέχρι στιγμής στο +19%.
Οι επενδυτές παραμένουν αισιόδοξοι αναφορικά με την ανάκαμψη στη ζήτηση πετρελαίου, καθώς όλο και περισσότερες χώρες προχωρούν σε άρση των περοριστικών μέτρων και σε σταδιακή επανεκκίνηση των οικονομιών τους.
«Τα σημάδια ανάκαμψης στη ζήτηση βενζίνης των ΗΠΑ και οι γρήγορες περικοπές στην παραγωγή επέτρεψαν την ανάκαμψη στις τιμές του πετρελαίου», αναφέρουν οι αναλυτές της Again Capital, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «η μεταβλητότητα θα παραμείνει η λέξη-κλειδί, αλλά υπάρχει μία αίσθηση ότι τα χειρότερα είναι πίσω μας πλέον».
Η υπηρεσία παροχής ενέργειας Baker Hughes αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα περαιτέρω μείωση στις εξέδρες γεωτρήσεων στις ΗΠΑ, οι οποίες βρίσκονται ήδη κοντά σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.
Ο συνολικός τους αριθμός ανέρχεται μέχρι στιγμής στις 408, απέχοντας μόλις τέσσερις εξέδρες μακριά από τα ιστορικά χαμηλά που είχαν σημειωθεί τον Μάιο του 2016, καθώς όλο και περισσότεροι παραγωγοί πετρελαίου στις ΗΠΑ μειώνουν τις εξαγωγές τους προκειμένου να συμβάλουν στην εξιοσορρόπηση της αγοράς.
Από τα μέσα Μαρτίου μέχρι σήμερα, η μέση εβδομαδιαία πτώση ανέρχεται στις 55 εξέδρες, ενώ οι αναλυτές αναμένουν ότι η πτώση θα συνεχιστεί μέχρι τα τέλη του έτους.


«Η μεγάλη μείωση των εξεδρών ξεκίνησε στα μέσα προς τέλη του πρώτου τριμήνου, επηρεάζοντας όλα τα μεγάλα έργα σχιστολιθικού πετρελαίου στις ΗΠΑ», τονίζουν οι αναλυτές της Enverus Rig Analytics, σημειώνοντας ότι ο συνολικός αριθμός τους σε σχέση με το προηγούμενο έτος έχει υποχωρήσει κατά -62%.
Παράλληλα, οι τιμές του πετρελαίου δέχθηκαν ώθηση κατά την προηγούμενη συνεδρίαση και από την απόφαση της Σαουδικής Αραβίας να προχωρήσει σε αύξηση των τιμών πώλησης αργού πετρελαίου στους πελάτες της.
Ωστόσο, οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί αναφορικά με το ενδεχόμενο κορύφωσης του προβλήματος με τους αποθηκευτικούς χώρους, καθώς αναμένουν ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες οι παραγωγοί δε θα έχουν πλέον χώρους να αποθηκεύσουν το πετρέλαιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης