Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Πολίτης είχε διαγνωσθεί το 2019 με γρίπη, αλλά είχε μολυνθεί από κορωνοϊό

Γαλλία: Πολίτης είχε διαγνωσθεί το 2019 με γρίπη, αλλά είχε μολυνθεί από κορωνοϊό
Covid-19 είχε πολίτης στη Γαλλία που είχε νοσηλευτεί το 2019 με συμπτώματα γρίπης
Ασθενής που είχε νοσηλευθεί στη Γαλλία με συμπτώματα γρίπης στα τέλη του 2019 αποδείχθηκε πρόσφατα πως έπασχε από την πανδημία που έχει οδηγήσει στον θάνατο εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους ανά τον κόσμο, τον Covid-19.
Ένας ασθενής που νοσηλεύτηκε με συμπτώματα γρίπης στα τέλη Δεκεμβρίου αποδείχθηκε ότι είχε το Covid-19, ένα εύρημα που υποδηλώνει ότι ο κορωνοϊός εξαπλώθηκε στη χώρα τουλάχιστον ένα μήνα νωρίτερα από ό, τι δείχνουν τα επίσημα αρχεία.
Ο 42χρονος ψαράς εμφανίστηκε σε κοντά στο Παρίσι στις 27 Δεκεμβρίου με βήχα, πονοκέφαλο και πυρετό, υποβλήθηκε σε θεραπεία με αντιβιοτικά και πήρε εξιτήριο έπειτα από δύο ημέρες.
Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι είχε «κολλήσει» Covid-19 αφού έκαναν αναδρομικά τεστ σε δείγμα που είχαν κρατήσει.
Το εύρημα έρχεται σε αντίθεση με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, τα οποία δείχνουν ότι τα πρώτα κρούσματα κορωνοϊού στη Γαλλία σημειώθηκαν σε άτομα που επέστρεψαν από την πόλη Wuhan της Κίνας στα τέλη Ιανουαρίου.
Επίσης, εγείρονται ερωτήματα σχετικά με το πώς μολύνθηκε ο ασθενής.
Οι ιολόγοι που μελέτησαν τα κύρια στελέχη του ιού που κυκλοφόρησαν στη Γαλλία τον περασμένο μήνα κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι πιθανότατα ο ασθενής δεν είχε «κολλήσει» απευθείας ερχόμενος από την Κίνα ή την Ιταλία, αλλά ότι είχε μολυνθεί από άλλο, μη επιβεβαιωμένο κρούσμα.
Οι ερευνητές δήλωσαν ότι οι επίσημοι αριθμοί, που αναφέρουν πως τα περιστατικά του Covid-19 στη Γαλλία είναι 203.253, πιθανώς υποτιμούν τον αντίκτυπο της νόσου.
Επίσης, όπως αναφέρεται σχετικώς, η επιδημία είχε ξεκινήσει νωρίτερα από ό,τι αναφέρεται.
Εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας είπε ότι και άλλες χώρες ενδέχεται να προχωρήσουν σε παρόμοιες διαπιστώσεις εάν πραγματοποιήσουν εκ νέου δοκιμές σε δείγματα ασθενών που ήταν άρρωστοι τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο.
Ο ασθενής, ένας ψαράς που γεννήθηκε στην Αλγερία και δεν είχε ταξιδέψει από τον Αύγουστο, είχε ιατρικό ιστορικό άσθματος και διαβήτη τύπου 2.
Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο στις 27 Δεκεμβρίου με βήχα, πονοκέφαλο και πυρετό.
Η αξονική τομογραφία των πνευμόνων του ήταν αδιαφανής, σημάδι βλάβης και ανωμαλιών στον ιστό.
Εισήχθη σε μονάδα εντατικής θεραπείας, υποβλήθηκε σε θεραπεία με αντιβιοτικά και έλαβε εξιτήριο στις 29 Δεκεμβρίου, αφού η κατάσταση της υγείας του βελτιώθηκε.
Ένα από τα παιδιά του άνδρα μπορεί επίσης να είχε κορωνοϊό, παρότι ασυμπτωματικό.
Πολλοί ασθενείς, που υπήρξαν ασυμπτωματικοί, μπορεί να συνέβαλαν στην εξάπλωση της επιδημίας, υπογραμμίζεται σχετικώς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης