Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Aksoy (Τουρκία): Τα τουρκικά μαχητικά εκτέλεσαν πτήσεις ρουτίνας στο Αιγαίο - Δεν παρενόχλησαν το ελικόπτερο του Παναγιωτόπουλου

Aksoy (Τουρκία): Τα τουρκικά μαχητικά εκτέλεσαν πτήσεις ρουτίνας στο Αιγαίο - Δεν παρενόχλησαν το ελικόπτερο του Παναγιωτόπουλου
Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών κάνει λόγο για δραματοποίηση των πτήσεων ρουτίνας
Για πτήσεις ρουτίνας στο Αιγαίο κάνει λόγο ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Hami Aksoy, αναφερόμενος στο χθεσινό περιστατικό, όταν τουρκικά περιστατικά παρενόχλησαν το ελικοπτερο που μετέφερε τον υπουργό Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνο Φλώρο.
«Τα μαχητικά αεροσκάφη εκτέλεσαν πτήσεις ρουτίνας στο Αιγαίο και δεν έχει γίνει παρενόχληση ελικοπτέρου του κυρίου υπουργού Άμυνας.
Δεν υπάρχει κανένας λόγος ούτε όφελος δραματοποίησης των πτήσεων ρουτίνας.
Αντιθέτως τα θέματα αυτά μπορούν να τεθούν στα πλαίσια ΜΟΕ που έχουν ξεκινήσει ανάμεσα στα Υπουργεία Άμυνας των δύο χωρών» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Aksoy.
Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Άμυνας και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισκέπτονταν φυλάκια στην περιοχή ευθύνης των 96 ΑΔΤΕ (Οινούσσες), 79 ΑΔΤΕ (Αγαθονήσι) και 80 ΑΔΤΕ (Φαρμακονήσι) με τη συνοδεία επιτελών της ΑΣΔΕΝ.
Το περιστατικό με τα τουρκικά μαχητικά συνέβη μετά την απογείωση από τις Οινούσες.
Στην συνέχεια, στις 11:58, το ίδιο ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών πραγματοποίησε υπερπτήση πάνω από το Αγαθονήσι στα 1700 πόδια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης