Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Σε χαμηλά 22 ετών υποχώρησε ο μεταποιητικός κλάδος τον Απρίλιο 2020 - Στις 31,5 μονάδες ο δείκτης PMI

Γαλλία: Σε χαμηλά 22 ετών υποχώρησε ο μεταποιητικός κλάδος τον Απρίλιο 2020 - Στις 31,5 μονάδες ο δείκτης PMI
Η δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου στη Γαλλία υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα από το 1998
Περαιτέρω συρρίκνωση κατέγραψε η δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου στη Γαλλία τον Απρίλιο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (4/5) στοιχεία της Markit, υποχωρώντας στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 22 ετών.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 31,5 μονάδες, έναντι 43,2 μονάδων τον Μάρτιο του 2020, γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από το 1998, επιβεβαιώνοντας τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις.
Η παραγωγή του μεταποιητικού κλάδου κατέγραψε μία άνευ προηγουμένου συρρίκνωση τον Απρίλιο, εξαιτίας της αναστολής λειτουργίας πολλών επιχειρήσεων, με τον σχετικό υποδείκτη να υποχωρεί σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.
Οι νέες παραγγελίες υποχώρησαν επίσης με ταχύτερους ρυθμούς σε σχέση με τον Μάρτιο, ενώ σημαντική ήταν και η μείωση του προσωπικού στον κλάδο, με τον υποδείκτη να διαμορφώνεται στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιανουάριο του 2009.
Παράλληλα, οι επιχειρήσεις παρέμειναν απαισιόδοξες σχετικά με τις προοπτικές των επόμενων δώδεκα μηνών, επικαλούμενες το ενδεχόμενο μίας παρατεταμένης οικονομικής ύφεσης λόγω της πανδημίας.
«Καθώς η χώρα βρέθηκε αντιμέτωπη με τον πρώτο ολόκληρο μήνα περιορισμών λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, η πτώση στην παραγωγή του μεταποιητικού κλάδου κατέγραψε επιτάχυνση τον Απρίλιο», δήλωσε ο οικονομολόγος της Markit, Eliot Kerr, προσθέτοντας ότι «η παραγωγή υποχώρησε σε ρυθμούς-ρεκόρ, εν μέσω μίας ευρύτερης αναστολής λειτουργίας των επιχειρήσεων, η οποία προκάλεσε ζημίες τόσο στην προσφορά όσο και στη ζήτηση».
«Παρά τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης ότι τα μέτρα θα αρθούν σταδιακά από τις 11 Μαΐου, οι επιχειρήσεις παρέμειναν ιδιαίτερα απαισιόδοξες για τις προοπτικές του κλάδου», πρόσθεσε ο κ. Kerr, διευκρινίζοντας ότι «η προσοχή γύρω από ένα δεύτερο κύμα κρουσμάτων πιθανότατα θα περιορίσει την ταχύτητα επιστροφής στην κανονικότητα, και επομένως αναμένουμε ότι η ανάκαμψη θα χρειαστεί μεγαλύτερο διάστημα».

Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης