Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κορωνοϊός - Γαλλία: Θετικός στον ιό ένας γάτος – Πιθανότατα μολύνθηκε από τους ιδιοκτήτες του

Κορωνοϊός - Γαλλία: Θετικός στον ιό ένας γάτος – Πιθανότατα  μολύνθηκε από τους ιδιοκτήτες του
Η Εθνική Κτηνιατρική Σχολή συνέστεσε στους ασθενείς με τη νόσο Covid-19 να κρατούν αποστάσεις από τις γάτες τους
Θετικός στον νέο κορωνοϊό για πρώτη φορά στη Γαλλία βγήκε ένας γάτος, ο οποίος πιθανότατα μολύνθηκε από τους ιδιοκτήτες του, όπως ανακοίνωσε η Εθνική Κτηνιατρική Σχολή του Αλφόρ, στο ανατολικό Παρίσι.
 «Η κοινή ερευνητική ομάδα της Εθνικής Κτηνιατρικής Σχολής του Αλφόρ (ENVA), της Εθνικής Αρχής Υγειονομικής Ασφάλειας Τροφίμων, Περιβάλλοντος και Εργασίας (Anses) και του Εθνικού Ινστιτούτου Αγρονομικής Έρευνας (Inrae), σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Παστέρ, εντόπισαν τον πρώτο γάτο φορέα του SRAS-CoV-2 στη Γαλλία» αναφέρεται στον ιστότοπο της ENVA.
H ομάδα διεξήγαγε τεστ, με τη βοήθεια κτηνιάτρων της περιοχής του Παρισιού, σε γάτους των οποίων οι ιδιοκτήτες έχουν πιθανόν μολυνθεί και ο ένας  σε περιοχή «κοντά στο Παρίσι», βγήκε θετικός και έχει εκδηλώσει «κλινικές ενδείξεις στο αναπνευστικό και γαστρεντερικό σύστημα».
Η Εθνική Κτηνιατρική Σχολή συνέστεσε στους ασθενείς με τη νόσο Covid-19 να κρατούν αποστάσεις από τις γάτες τους.
«Σε αυτό το στάδιο επιστημονικών γνώσεων, φαίνεται πως οι γάτες δεν προσβάλλονται εύκολα από τον ιό SRAS-CoV-2 ακόμα κι όταν βρίσκονται σε επαφή με τους ιδιοκτήτες τους που έχουν μολυνθεί», αναφέρει η ENVA, «με μόλις 4 γάτες που έχουν φυσικά προσβληθεί να έχουν καταγραφεί παγκοσμίως» μέχρι σήμερα.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης