Τελευταία Νέα
Διεθνή

Exxon Mobil: Ζημίες 610 εκατ. δολ. για το α΄ τρίμηνο 2020 λόγω κορωνοϊού - Στα 56,16 δισ. δολ. τα έσοδα

tags :
Exxon Mobil: Ζημίες 610 εκατ. δολ. για το α΄ τρίμηνο 2020 λόγω κορωνοϊού - Στα 56,16 δισ. δολ. τα έσοδα
Τα έσοδα της αμερικανικής εταιρείας κατέγραψαν πτώση της τάξεως του -12% στα 56,16 δισ. δολ.
Ζημίες κατέγραψε η Exxon Mobil για το πρώτο τρίμηνο του 2020, όπως ανακοίνωσε σήμερα (1/5) η πετρελαϊκή εταιρεία, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού είχε σημαντικό αντίκτυπο στη ζήτηση πετρελαίου και άσκησε άνευ προηγουμένου πιέσεις στις τιμές του «μαύρου χρυσού».
Ειδικότερα, η αμερικανική εταιρέια κατέγραψε ζημίες ύψους 610 εκατ. δολ. (0,14 δολ. ανά μετοχή) έναντι κερδών 2,35 δισ. δολ. (0,55 δολ. ανά μετοχή) το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019.
Παράλληλα, τα έσοδα της Exxon Mobil υποχώρησαν κατά -12% σε ετήσια βάση, στα 56,16 δισ. δολ. έναντι 63,63 δισ. δολ. το πρώτο τρίμηνο του 2019 και έναντι 67,17 δισ. δολ. το προηγούμενο τρίμηνο.
Ωστόσο, η πτώση των εσόδων ήταν μικρότερη σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι προέβλεπαν ότι τα συνολικά έσοδα για το πρώτο τρίμηνο του 2020 θα διαμορφωθούν στα 53,5 δισ. δολ.
Η παργωγή ισοδύναμων πετρελαίου διαμορφώθηκε στα 4 εκατ. βαρέλια ημερησίως, καταγράφοντας άνοδο της τάξεως του +2% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.
Η Exxon Mobil δήλωσε ότι θα μειώσει τις κεφαλαιουχικές της δαπάνες κατά -30% για το σύνολο του 2020, στα 23 δισ. δολ. ενώ η μείωση των λειτουργικών εξόδων θα ανέλθει στο -15%.
«Ο στόχος μας κατά τη διάρκεια της κρίσης του Covid-19 είναι να συνεχίσουμε τις επενδύσεις σε προνομιακά βιομηχανικά έργα ώστε να δημιουργήσουμε αξία, να διατηρήσουμε τη ρευστότητα για τη διανομή μερίσματος και να κάνουμε κατάλληλη χρήση του ισολογισμού μας», δήλωσε η εταιρέια μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.
«Ο Covid-19 έχει επηρεάσει σημαντικά τη βραχυπρόθεσμηα ζήτηση, με αποτέλεσμα την υπερπροσφορά στις αγορές και την άνευ προηγουμέων πίεση στις τιμές και τα περιθώρια των εμπορευμάτων», τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Darren Woods, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «η οικονομική δραστηριότητα θα επιστρέψει καιτο βιοτικό επίπεδο θα αυξηθεί, γεγονός που θα ενισχύσει τη ζήτηση για τα προϊόντα μας και θα συμβάλλει στην ανάκαμψη της βιομηχανίας»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης