Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δικό της νόμισμα έκοψε η ιταλική Castellino del Biferno για να αντιμετωπίσει την κρίση

tags :
Δικό της νόμισμα έκοψε η ιταλική Castellino del Biferno για να αντιμετωπίσει την κρίση
Το Castellino del Biferno άρχισε να κόβει το δικό του νόμισμα, που ονομάζεται Ducati
Μια μικρή πόλη της νότιας Ιταλίας με 550 κατοίκους, το Castellino del Biferno, άρχισε να κόβει το δικό του νόμισμα, που ονομάζεται Ducati, ως μέθοδος στήριξης της τοπικής οικονομίας του κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού.
Ο δήμαρχος της πόλης Enrico Fratangelo, εφάρμοσε τις 12ετείς έρευνές του και τώρα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει τις ιδέες του, αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.
"Αποφασίσαμε να κόψουμε χρήματα για να βεβαιωθούμε ότι η τοπική οικονομία θα μπορούσε να αντέξει τον αντίκτυπο της κατάστασης.
Όσο μικρή και αν είναι αυτή η οικονομία, υπάρχουν τρεις ή τέσσερις επιχειρήσεις ακόμα ανοιχτές, χωρίς να εξετάσουμε μπαρ ή παμπ", εξήγησε ο Fratangelo.
Το Ducati διανέμεται στους κατοίκους με βάση τις οικονομικές τους ανάγκες και μπορεί να δαπανηθεί για βασικά αγαθά.
Για να ελαχιστοποιηθεί οποιαδήποτε σύγχυση, η αξία του 1 Ducati θα ισούται με 1 ευρώ.
Το δημοτικό συμβούλιο έλαβε 5.500 ευρώ από την κυβέρνηση για την έκδοση, και με την προσθήκη των δικών τους αποταμιεύσεων, μπόρεσαν να χρηματοδοτήσουν τη λύση.
Η όλη διαδικασία διαχειρίζεται τοπικά με υδατογραφημένο χαρτί, με ιδιαίτερη προσοχή για να διασφαλιστεί ότι τα χαρτονομίσματα δεν μεταδίδουν τον ιό, σύμφωνα με ιδιοκτήτη του καταστήματος, τον Antonio Lannaocone.
Κάθε δύο εβδομάδες, τα καταστήματα μπορούν να επιστρέφουν οποιοδήποτε Ducati στο δημοτικό συμβούλιο με αντάλλαγμα το αντίστοιχο ποσό σε ευρώ.

Δεν είναι η πρώτη φορά

Η ιδέα ενός πολύ τοπικού νομίσματος έχει δοκιμαστεί στο παρελθόν στην Ιταλία το 2016.
Η Gioiosa, επίσης στα νότια της Ιταλίας, φιλοξενεί μια ομάδα αιτούντων άσυλο και χρησιμοποιεί ένα τοπικό νόμισμα που είναι αποδεκτό μόνο σε τοπικά καταστήματα.
Αναφερόμενα ως «εισιτήρια», αυτή η προσέγγιση βοηθά να διασφαλιστεί ότι οι τοπικές επιχειρήσεις επωφελούνται, μειώνοντας κάθε πιθανή ένταση με τις νέες αφίξεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης