Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αυγενάκης (υφ. Αθλητισμού): Αυτό είναι το πλάνο για τη σταδιακή άρση των μέτρων

Αυγενάκης (υφ. Αθλητισμού): Αυτό είναι το πλάνο για τη σταδιακή άρση των μέτρων
Ο υφυπουργός Αθλητισμούς παρουσίασε το πλάνο για την άρση των μέτρων στον αθλητισμό
Το πλάνο για τη σταδιακή άρση των μέτρων και λεπτομέρειες για το άνοιγμα των αθλητικών εγκαταστάσεων, αλλά και το τι μέλει γενέσθαι με τις εγχώριες διοργανώσεις, παρουσίασε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, στο πάνελ της καθημερινής ενημέρωσης με τους κυρίους Τσιόδρα και Χαρδαλιά.
Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν, από τις 4 Μαΐου θα επιτρέπονται προπονήσεις σε αθλητικές εγκαταστάσεις μόνο σε ατομικό επίπεδο και σε εξωτερικούς χώρους, για τα ατομικά αθλήματα.
Image
Image
Στα ομαδικά σπορ, προς το παρόν θα συνεχιστεί η απαγόρευση προπονήσεων σε συλλογικό επίπεδο, σε κλειστές εγκαταστάσεις μέχρι τις 20 Μαΐου, όταν και αναμένεται να επανεξεταστεί η κατάσταση, με τον κ. Αυγενάκη να λέει πως ευελπιστεί πως στα τέλη του μήνα θα μπορέσουν οι ομάδες να γυρίσουν στις προπονήσεις, αν ευνοούν οι συνθήκες.
Οσον αφορά το πρωτάθλημα της Super League, ο υφυπουργός ξεκαθάρισε πως αν αρχίσει (ευελπιστεί να αρχίσει μέχρι τις αρχές Ιουνίου), τότε είναι δεδομένο πως οι αγώνες θα γίνουν χωρίς την παρουσία οπαδών, μέτρο που θα διατηρηθεί μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο για τον κορωνοϊό.
Image
Ο κ. Αυγενάκης, εκτός από τις σημερινές ανακοινώσεις, θα παραχωρήσει και συνέντευξη Τύπου μέσω τηλεδιάσκεψης στις 4 Μαΐου, προκειμένου να επιχειρηθούν να απαντηθούν τα περισσότερα ερωτήματα που θα προκύψουν από τη γνωστοποίηση των ειδικών μέτρων για την άθληση.
Image

Αναλυτικά όσα είπε ο Λευτέρης Αυγενάκης


«Ευχαριστούμε τους συμπολίτες για την υπεύθυνη και την ώριμη τους στάση.
Είναι πρωτοφανής και συγκινητική, όπως και η στάση της αθλητικής οικογένειας. Αγκάλιασε το μήνυμα του Μένουμε Σπίτι και προώθησε δράσεις. Προχωρήσαμε και ένα βήμα παραπέρα με δημοπρασίες, δράσεις και δωρεές για την υγεία και την κοινωνία.
Με αίσθημα ευθύνης οφείλουμε να συνεχίσουμε την μάχη.
Συστήσαμε ειδική υγειονομκή επιτροπή για πρωτόκολλα που τροποποιούνται ανάλογα.
Τηρούμε κατάλογο για όσους εισέρχονται στην αθλητική εγκατάσταση με μία είσοδο.
Διεξάγουμε έλεγχο.
Πέραν των αθλητών όλοι φοράνε μάσκες.
Χρησιμοποιούμε αποκλειστικά τα δικά μας αθλητικά είδη, που πλένουμε σπίτι μας και προτιμάμε την μετακίνηση με τον δικό μας τρόπο.
Εάν έρθουμε σε επαφή στην προπόνηση με άλλο άτομο πλενόμαστε και χρησιμοποιούμε αντισηπτικό.
Απολυμαίνονται τα όργανα.
Τα αποδυτήρια, τα ντους και τα κλειστά γυμναστήρια παραμένουν κλειστά.
Τα ρούχα της προπόνησης τα βάζουμε σε κλειστή τσάντα και τα αφήνουμε να τα αναλάβει ο σύλλογος.
Τα μέτρα που θα ανακοινώσουμε θα ισχύουν από 5 Μαϊου και στα μέσα Μαϊου θα επανέλθουμε.
Αρχικά θα επιτραπούν όλες οι ατομικές προπονήσεις σε όλους τους αθλητές που προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Θα επιτραπούν ατομικές προπονήσεις και για ατομικά αθλήματα μικρής επικινδυνότητας.
Για μαχητικά αθλήματα δεν επιτρέπεται σωματική επαφή και προπονήσεις θα είναι μόνο σε ανοιχτούς χώρους.
Ψηφίσαμε διάταξη που δίνει την δυνατότητα στις διοργανώτριες Αρχές για να δουν εάν θα διακόψουν ή θα ολοκληρώσουν τις διοργανώσεις.
Από 5 Μαϊου θα επιτρέπεται προπόνηση μελών - ΠΑΕ της πρώτης κατηγορίας του ποδοσφαίρου σε γκρουπ 6 έως 8 ατόμων.
Θα αφορά φυσική κατάσταση, ενδυνάμωση και βελτίωση τεχνικής. Αναμένουμε και τις αποφάσεις των άλλων αρμόδιων Αρχών (μπάσκετ, βόλεϊ κ.ά.).
Η επανεκκίνηση των δραστηριοτήτων θα είναι κεκλεισμένων των θυρών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης