Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Deal ΣΙΔΜΑ - Μπήτρος: 3,39 εκατ. μετοχές της ΣΙΔΜΑ θα λάβει η Μπήτρος – 3 προς 1 η σχέση ανταλλαγής

Deal ΣΙΔΜΑ - Μπήτρος: 3,39 εκατ. μετοχές της ΣΙΔΜΑ θα λάβει η Μπήτρος – 3 προς 1 η σχέση ανταλλαγής
Οι λεπτομέρειες για το deal θα τεθούν προς έγκριση από τους μετόχους στην επικείμενη γενική συνέλευση της 25ης Μαΐου
Η γενική συνέλευση της ΣΙΔΜΑ της 25ης Μαΐου καλείται να εγκρίνει τις λεπτομέρειες του deal με τη ΣΙΔΜΑ σε ό,τι αφορά τη σχέση ανταλλαγής.
Το διοικητικό συμβούλιο της ΣΙΔΜΑ έχοντας στα χέρια του τις εκθέσεις αποτίμησης θα προτείνει στη γενική συνέλευση σχέση ανταλλαγής 3 προς 1 και έκδοση 3.395.556 νέες μετοχές με ονομαστική αξία 1,35 ευρώ υπέρ της Μπήτρος Μεταλλουργική μέσω αύξησης κεφαλαίου με εισφορά σε είδος και χωρίς δικαίωμα προτίμησης των λοιπόν μετόχων.
Το μετοχικό κεφάλαιο θα αυξηθεί κατά 4,584 εκατ. ευρώ και το νέο σύνολο μετοχών θα ανέλθει στα 13,582 εκατ. μετοχές.
Σύμφωνα με την έκθεση αποτίμησης εισφέρονται περιουσιακά στοιχεία (Ενεργητικό) ύψους 17,52 εκατ. ευρώ εκ των οποίων 6,26 εκατ. ευρώ αποθέματα, 4,7 εκατ. ευρώ απαιτήσεις από πελάτες, και 2,3 εκατ. ευρώ ταμειακά διαθέσιμα.
Επίσης εισφέρονται υποχρεώσεις (παθητικό) ύψους 7,9 εκατ. ευρώ εκ των οποίων βραχυπρόθεσμα δάνεια 6,86 εκατ. ευρώ.
Η καθαρή θέση που προκύπτει από την αφαίρεση του παθητικού από το ενεργητικό είναι  9,5 εκατ. ευρώ.
Με τιμή κλεισίματος στο ΧΑ 0,42 ευρώ αν έμπαιναν αύριο οι μετοχές υποθετικά η αποτίμηση θα αυξανόταν στα 5,7 εκατ. ευρώ.
Η καθαρή θέση σύμφωνα με τον ισολογισμό στο τέλος του 2019 ήταν στα -25,9 εκατ. ευρώ και θα μπορούσε να φτάσει στα -16,4 εκατ. ευρώ μετά την αύξηση και την εισφορά της καθαρής θέσης της Μπήτρος Μεταλλουργική, αλλά και με την υπόθεση ότι όλα τα υπόλοιπα θα παραμείνουν σταθερά.
 Η Μπήτρος Συμμετοχική θα ελέγχει μετά την αύξηση το 25% της ΣΙΔΜΑ με τους υπόλοιπους μετόχους να μειώνουν το ποσοστό τους λόγω dilution.
Το βασικό ερώτημα πάντως παραμένει και ίσως απαντηθεί στη γενική συνέλευση και έχει να κάνει με το ύψος της καθαρής θέσης.
Η απάντηση εξαρτάται από το αν και πόσο θα κουρέψουν τα δάνεια οι τράπεζες, ώστε να μπορέσει η ΣΙΔΜΑ να καλύπτει τις υποχρεώσεις της και να μένει κάτι στην εταιρεία.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης