Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χαρίτσης (ΣΥΡΙΖΑ): Να εξηγήσει κυβέρνηση γιατί θέλει να προχωρήσει στο αχρείαστο και επικίνδυνο άνοιγμα των σχολείων

Χαρίτσης (ΣΥΡΙΖΑ): Να εξηγήσει κυβέρνηση γιατί θέλει να προχωρήσει στο αχρείαστο και επικίνδυνο άνοιγμα των σχολείων
Σοκαριστικές οι εκτιμήσεις του ΟΟΣΑ και του ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία τα επόμενα δύο χρόνια είπε ο κ.Χαρίτσης
Εξηγήσεις από την κυβέρνηση σχετικά με την πρόθεση της να προχωρήσει στο άνοιγμα των σχολείων ζητά ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ.Χαρίτσης, υποστηρίζοντας πως πρόκειται για μια αχρείαστη και επικίνδυνη κίνηση.
Σε δηλώσεις του στο Real Fm ο κ.Χαρίτσης χαρακτήρισε «μη επιστημονικά τεκμηριωμένη, αλλά και εκπαιδευτικά παράλογη - μιας και βρισκόμαστε λίγο πριν τη λήξη της σχολικής χρονιάς- την πολιτική απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη να λειτουργήσει κυρίως τα Δημοτικά και τα Γυμνάσια χωρίς, μάλιστα, να υφίστανται πιεστικές εκπαιδευτικές ανάγκες, όπως είναι οι πανελλαδικές εξετάσεις».
«Γιατί το κάνει αυτό η κυβέρνηση, αφού μια τέτοια εξέλιξη μπορεί να προκαλέσει επέκταση των κρουσμάτων.
Σε κάποιες ευρωπαϊκές χώρες που αποφασίστηκε η επαναλειτουργία σχολείων, γίνονταν παράλληλα δεκάδες χιλιάδες τεστ ημερησίως.
Είμαστε ουραγοί στην Ευρώπη στα τεστ ανά εκατομμύριο κατοίκων, αλλά ούτε και τα σχολικά μας κτήρια έχουν δυνατότητες για οργάνωση υγειονομικών μέτρων.
Το άνοιγμα των σχολείων είναι βεβιασμένο, αχρείαστο και επικίνδυνο» είπε ο κ.Χαρίτσης, ο οποίος κάλεσε την κυβέρνηση να καταθέσει «σαφή, συγκεκριμένο και τεκμηριωμένο σχεδιασμό για την επόμενη ημέρα», σε συνεννόηση με την επιστημονική κοινότητα και με γνώμονα την προάσπιση της δημόσιας υγείας, υπογραμμίζοντας παράλληλα τους κινδύνους που ενέχονται, με έμφαση στην οικονομία.
Αναφερόμενος στην ελληνική οικονομία, ο κ.Χαρίτσης υποστήριξε ότι «οι αναλύσεις των διεθνών οίκων, αλλά και του ΟΟΣΑ και του ΔΝΤ είναι σοκαριστικές όσο αφορά την πορεία της οικονομίας τα επόμενα δύο χρόνια».
«Την ίδια ώρα ακούμε από κυβερνητικά στελέχη, να υποστηρίζουν με ελαφρότητα το σενάριο τύπου V κατά το οποίο έπειτα από την απότομη ύφεση θα ακολουθήσει απότομη ανάκαμψη της οικονομίας.
Δυστυχώς, κάτι τέτοιο δεν επαληθεύεται.
Αντίθετα πληθαίνουν τα σενάρια περί βαθιάς ύφεσης και οικονομικής λαίλαπας.
Η ανάκαμψη στην Ελλάδα θα είναι πολύ πιο δύσκολη, κυρίως λόγω της εξάρτησης της οικονομίας μας από τον τουρισμό, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις αλλά και κλάδους που συνδέονται με τουρισμό, όπως το λιανεμπόριο και η εστίαση, και βέβαια λόγω της εξάρτησής της από την ιδιωτική κατανάλωση.
Για αυτούς τους λόγους είναι αναγκαία η λήψη μέτρων θωράκισης της ελληνικής οικονομίας τώρα, γιατί αν μπούμε στον φαύλο κύκλο της παρατεταμένης ύφεσης, μας περιμένουν χιλιάδες λουκέτα και ανεργία σε δυσθεώρητα ύψη» υπογράμμισε ο κ.Χαρίτσης.
«Η εμπροσθοβαρής παρέμβαση και ενίσχυση της οικονομίας, των επιχειρήσεων και των εργαζομένων, θα δημιουργήσει τη δυνατότητα στο κράτος να έχει και έσοδα με τη σταδιακή επανεκκίνηση της οικονομίας, τα οποία φαίνεται να έχουν καταρρεύσει» είπε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης