Τελευταία Νέα
Διεθνή

Nikkei: Η Bank of Japan εξετάζει απεριόριστη αγορά ομολόγων στην συνεδρίαση 27 Απριλίου 2020

Nikkei: Η Bank of Japan εξετάζει απεριόριστη αγορά ομολόγων στην συνεδρίαση 27 Απριλίου 2020
H Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας θα καταργήσει τα όρια αγοράς κρατικών ομολόγων που σήμερα ανέρχονται σε 743 δισεκ. ετησίως
Την κατάργηση του ορίων αγοράς κρατικών ομολόγων θα αποφασίσει στην συνεδρίαση 27 Απριλίου η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας - Bank of Japan -
Με βάση την εφημερίδα Nikkei, η Ιαπωνική Κεντρική τράπεζα προσπαθεί να μειώσει την αρνητική επίδραση της ύφεσης στην οικονομία.
Η Bank of Japan θα εξετάσει επίσης αύξηση του ποσού των εταιρικών ομολόγων που αγοράζει.
Οι κινήσεις αναδεικνύουν το δίλημμα που αντιμετωπίζει η Bank of Japan η οποία θέλει να ενισχύσει την υποστήριξη των εταιρειών, αποφεύγοντας ταυτόχρονα τη μείωση των επιτοκίων, κάτι που θα μπορούσε να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να εγκαταλείψουν γρήγορα τα περιοριστικά μέτρα.
Η Bank of Japan θα εξετάσει  την κατάργηση του ανώτατου ορίου στις αγορές κρατικών ομολόγων, που ανέρχονται τώρα σε περίπου 80 τρισεκατομμύρια γιεν (743 δισεκατομμύρια δολάρια) ετησίως, επιτρέποντας στην κεντρική τράπεζα να αγοράσει όσο το δυνατόν περισσότερο χρέος.
Πηγές ανέφεραν στο παρελθόν στο Reuters ότι κατά την επανεξέταση των επιτοκίων της επόμενης εβδομάδας, η Bank of Japan αναμένεται να λάβει περαιτέρω μέτρα για να μειώσει τα προβλήματα χρηματοδότησης για εταιρείες που επλήγησαν από την πανδημία, όπως η ενίσχυση των αγορών εταιρικών ομολόγων και άλλων assets.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης