Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Τα επενδυτικά σχέδια στο real estate που αναβάλλονται λόγω κορωνοϊού

Τα επενδυτικά σχέδια στο real estate που αναβάλλονται λόγω κορωνοϊού
Δεύτερες σκέψεις αρχίζουν και κάνουν επενδυτές που αναπτύσσουν έργα real estate στην Αθήνα, για το αν τελικά θα πρέπει να προχωρήσουν τις επενδύσεις που έχουν εξαγγείλει ή θα πρέπει να φρενάρουν προσωρινά
Δεύτερες σκέψεις αρχίζουν και κάνουν επενδυτές που αναπτύσσουν έργα real estate στην Αθήνα, για το αν τελικά θα πρέπει να προχωρήσουν τις επενδύσεις που έχουν εξαγγείλει ή θα πρέπει να φρενάρουν προσωρινά έστω τις δραστηριότητες στην χώρα μας.
Ήδη στελέχη της κτηματαγοράς, υποστηρίζουν ότι μία σειρά επενδυτικών σχεδίων (από συγκροτήματα γραφείων μέχρι ξενοδοχειακές μονάδες) έχουν μπει στον πάγο, ενώ πολλές είναι οι ξένες αλυσίδες που έχουν αρχίσει να αναθεωρούν τα σχέδια τους, αποσύροντας μάλιστα τους υπαλλήλους που απασχολούσαν μέχρι πρότινος σε αυτά τα projects.
Αν και κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα, ποιές θα είναι τελικά εκείνες οι επενδύσεις που θα ακυρωθούν ή θα πάνε πίσω, εντούτοις στελέχη της κτηματαγοράς με τα οποία συνομίλησε το bankingnews υποστηρίζουν ότι η εικόνα θα είναι πολύ διαφορετική μετά τον κορωνοϊό και δεν σχετίζεται μόνο με το χρονικό διάστημα που θα διαρκέσει η πανδημία αλλά και με τις οικονομικές επιπτώσεις που αυτή θα επιφέρει σε παγκόσμιο επίπεδο.
Ήδη στην Αθήνα έχουν προγραμματιστεί νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις πάνω από 1,5 δισ ευρώ.
Μέχρι τώρα, αυτό που έχει γίνει γνωστό είναι η αλλαγή στο υφιστάμενο χρονοδιάγραμμα του Μεγάρου Αλμυράντη, ενός κτιρίου που παραμένει κενό από τα τέλη της δεκαετίας του 1990.
Σήμερα, το ακίνητο ανήκει στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας, ως κληροδότημα της οικογένειας Αλμυράντη και το οποίο έχει εκμισθωθεί για τα επόμενα 25 χρόνια από τις αρχές του 2017 σε ομάδα επιχειρηματιών, οι οποίοι πρόσφατα εξασφάλισαν την οικοδομική άδεια για την ανακατασκευή του ακινήτου και την μετατροπή του σε ένα μικρό boutique ξενοδοχείο, τεσσάρων αστέρων και 12 δωματίων.
Ερωτηματικά για το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσής υπάρχουν και για μια σειρά άλλων ξενοδοχειακών μονάδων στο κέντρο της Αθήνας, όπως για παράδειγμα το La Mirage στην Ομόνοια, που προωθείται από τον όμιλο Brown Hotels και επρόκειτο να εγκαινιαστεί φέτος το φθινόπωρο.
Επίσης πίσω πάνε και τα εγκαίνια για το το πεντάστερο ξενοδοχείο της Ιντρακατ δυναμικότητας 45 δωματίων στο διατηρητέο κτίριο επί της οδού Κολοκοτρώνη 5 το οποίο έχει νοικιάσει από το Μετοχικό Ταμείο Στρατού.
Σε αναβολή οδηγήθηκαν όμως λόγω της πανδημίας και μια σειρά διαγωνισμών, όπως αυτός για το εμβληματικό κτίριο της πρώην αλυσίδας Fokas στη Σταδίου, ιδιοκτησίας του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (Ε.Τ.Ε.Α.Ε.Π.).
Πρόκειται για αυτοτελές πενταόροφο ακίνητο, με υπόγειο, ισόγειο, πέντε ορόφους και δώμα, συνολικής μικτής επιφάνειας 8.453,08 τετραγωνικών μέτρων, επί οικοπέδου επιφάνειας 1.225,83 τετραγωνικών μέτρων, επί της οδού Σταδίου 41.
Το ελάχιστο μηνιαίο μίσθωμα και για ολόκληρο ακίνητο είχε οριστεί στο ποσό των 45.000 ευρώ, ενώ ο διαγωνισμός θα είναι πλειοδοτικός.
Η εκμίσθωση του ακινήτου θα ήταν 15ετής, με δυνατότητα παράτασης για 5 επιπλέον έτη, μετά από αίτημα του μισθωτή.
Ο διαγωνισμός ήταν προγραμματισμένος για τις 19 Μαρτίου.

Ελένη Μπότα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης