Επανέρχεται στην Ελλάδα η Quintessential Capital Management - Το fund που... εξαφάνισε τη Folli Follie ανακοινώνει νέο report σήμερα (20/4) στις 16:00

Επανέρχεται στην Ελλάδα η Quintessential Capital Management - Το fund που... εξαφάνισε τη Folli Follie ανακοινώνει νέο report σήμερα (20/4) στις 16:00
Η Quintessential Capital Management στις 4 Μαΐου 2018, είχε ταράξει την ελληνική αγορά δημοσιεύοντας το περίφημο report της για τη Folli Follie
H Quintessential Capital Management, το fund που προκάλεσε μια άνευ προηγουμένου κατάρρευση ελληνικής εισηγμένης, της Folli Follie ετοιμάζεται να ανακοινώσει μία ακόμη έκθεση με ελληνικό ενδιαφέρον.
Όπως ανακοίνωσε μέσω του λογαριασμού της στο twitter, σήμερα η QCM θα δημοσιεύσει μια νέα έκθεση σήμερα στις 4:00 μ.μ. ώρα Αθήνας.
Image
Μάλιστα υπόσχεται... ώρα τιμωρίας!
Image

Υπενθυμίζεται εδώ ότι η Quintessential Capital Management στις 4 Μαΐου 2018, είχε ταράξει την ελληνική αγορά δημοσιεύοντας το περίφημο report της για τη Folli Follie, αποκαλύπτοντας την παραποίηση επιμέρους στοιχείων των ενοποιημένων χρηματοοικονομικών καταστάσεων της εταιρείας.
Η Quintessential ισχυρίστηκε ότι «το δίκτυο των σημείων πώλησης της Folli Follie εμφανίζεται σημαντικά μικρότερο του δηλωθέντος», και επικαλέστηκε εκτεταμένο έλεγχο που πραγματοποίησε η ίδια σε σημεία πώλησης στην Ασία και αλλού, που, σύμφωνα πάντα με την ίδια, έδειξαν ότι «σε αντίθεση με τα 630 σημεία που αναφέρονται στην οικονομική έκθεση του 2016, βρήκαμε αποδείξεις μόνο για 289 σε λειτουργία σημεία πώλησης».
Επίσης είχε υποστηρίξει ότι «τα επίσημα στοιχεία της Folli Follie δείχνουν αυξανόμενα έσοδα και κέρδη, αλλά συνεχείς αρνητικές ελεύθερες ταμειακές ροές, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων εξηγείται από το μεγάλο και αυξανόμενο κεφάλαιο κίνησης στις ασιατικές θυγατρικές, ενώ το ύψος των λογιστικών απαιτήσεων και αποθεμάτων των ασιατικών θυγατρικών εμφανίζεται δυσανάλογο συγκριτικά με τις αντίστοιχες εταιρείες».
Παρά το γεγονός ότι η διοίκηση της Folli Follie διέψευσε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς του hedge fund και προανήγγειλε την ανάληψη νομικών ενεργειών, οι απώλειες για τους μετόχους είναι ανυπολόγιστες, ενώ η μετοχή είναι εκτός διαπραγμάτευσης.
Στον χρόνο που πέρασε σημαντικές καθυστερήσεις των εμπλεκομένων αρμοδίων αρχών να αναλάβουν δράση αλλά και η ολιγωρία από την πλευρά της FFG να διαθέσει στοιχεία έχουν δημιουργήσει ένα κουβάρι παραπληροφόρησης.
Παράλληλα και ενώ η υπόθεση δεν έχει ξεκαθαρίσει, η οικογένεια Κουτσολιούτσου συνεχίζει να έχει τον έλεγχο στην εταιρεία προκαλώντας καθυστερήσεις στις διαδικασίες για τη διερεύνηση του σκανδάλου.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS