Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΥΠΕΝ: «Ξεκλειδώνει» η καταβολή των ανταποδοτικών τελών ΑΠΕ 2015-2019

tags :
ΥΠΕΝ: «Ξεκλειδώνει» η καταβολή των ανταποδοτικών τελών ΑΠΕ 2015-2019
Σύμφωνα με τον υφυπουργό Ενέργειας, Γ.Θωμά, τα επόμενα χρόνια τα τέλη θα αποδίδονται εντός χρονοδιαγράμματος
Τις προσεχείς ημέρες από την Ειδική Επιτροπή θα πραγματοποιηθεί ο επιμερισμός των ανταποδοτικών τελών ΑΠΕ για την περίοδο 2015-2019, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την απόδοση των ποσών στους δικαιούχους.
Αυτό αναφέρει έγγραφο της Διεύθυνσης ΑΠΕ και Εναλλακτικών Καυσίμων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), το οποίο επισυνάπτεται σε απάντηση του υπουργείου σε ερώτηση του βουλευτή Α.Μυλωνάκη, σχετικά με τις καθυστερήσεις στην απόδοση των τελών. Στην απάντηση, ο υφυπουργός Ενέργειας Γ.Θωμάς επισημαίνει ότι στόχος του υπουργείου είναι η απόδοση τα επόμενα χρόνια να πραγματοποιείται εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος.
Με βάση το έγγραφο της Διεύθυνσης, σύμφωνα με τροποποίηση της σχετικής νομοθεσίας που έγινε το 2018 (άρθ. 3 του ν.4585/2018) επανακαθορίστηκε η διαδικασία επιμερισμού των ποσών του ειδικού τέλους στους οικιακούς καταναλωτές και εξέτασης όλων των σχετικών ενστάσεων συμπεριλαμβανομένων και αυτών που αφορούν στα διοικητικά όρια των Κοινοτήτων, στις οποίες είναι εγκατεστημένοι σταθμοί ΑΠΕ και Υβριδικοί σταθμοί.

Συγκρότηση επιτροπής

Πριν από έναν χρόνο με υπουργική απόφαση εξειδικεύθηκε ο τρόπος προσδιορισμού και επιμερισμού του ειδικού τέλους 1% στους οικιακούς καταναλωτές στις συγκεκριμένες περιοχές. Στη συνέχεια, στις αρχές του έτους με απόφαση του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ορίστηκαν οι λεπτομέρειες για τη συγκρότηση της Επιτροπής Επιμερισμού και της Επιτροπής Εξέτασης Ενστάσεων του ειδικού τέλους, ενώ τις προσεχείς ημέρες θα ακολουθήσει ο επιμερισμός του ειδικού τέλους στους οικιακούς καταναλωτές σε περιοχές όπου λειτουργούν σταθμοί ΑΠΕ και Υβριδικοί σταθμοί για τα έτη από το 2015 έως και το 2019.
Σύμφωνα με την Διεύθυνση, με υπουργική απόφαση η οποία θα εκδίδεται μέσα στο πρώτο δίμηνο κάθε έτους, θα συγκροτούνται οι ανωτέρω Επιτροπές για τον προσδιορισμό και τον ετήσιο επιμερισμό του ειδικού τέλους προς τους δικαιούχους οικιακούς καταναλωτές.

Πηγή: www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης