Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Γερμανία στηρίζει ξενοδοχεία και μικρές εταιρίες με νέα κεφάλαια λόγω κορωνοιού

Η Γερμανία στηρίζει ξενοδοχεία και μικρές εταιρίες με νέα κεφάλαια λόγω κορωνοιού
Ο υπουργός Οικονομικών Olaf Scholz, ο οποίος εκπροσωπεί το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (SPD), συμπεριέλαβε επίσης ξενοδοχεία σε εκείνες τις εταιρίες που πίστευε ότι θα έπρεπε να λάβουν στοχευμένη βοήθεια
Η κυβέρνηση συνασπισμού της Γερμανίας υπό την A. Merkel  ανακοίνωσαν σχέδια για περαιτέρω υποστήριξη επιχειρήσεων στον χώρο της εστίασης και των ξενοδοχείων λόγω του κορωνοιού.
Η Dehoga, μια βιομηχανική ένωση που περιλαμβάνει μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις, δήλωσε στην εφημερίδα Bild am Sonntag ότι περίπου 70.000 επιχειρήσεις εστιατορίων και ξενοδοχείων, που απασχολούν 223.000 άτομα, θα μπορούσαν να αθετήσουν τις υποχρεώσεις τους καθώς θα χάσουν έως και 10 δισεκατομμύρια ευρώ σε πωλήσεις μέχρι το τέλος Απριλίου 2020.
Ο υπουργός Οικονομίας Peter Altmaier του CDU της Merkel είπε σε συνέντευξή του στην ίδια εφημερίδα ότι συμφώνησε ότι ο τομέας χρειάζεται υποστήριξη για να ανακάμψει.
Είναι σαφές ότι απαιτείται πρόσθετη βοήθεια για να αποτρέψουμε ένα μεγάλο μέρος αυτών των εταιρειών να εξαφανιστούν από την αγορά».
Ο Altmaier είπε ότι θα εξετάσει ενδεχομένως τη μείωση των φόρων προστιθέμενης αξίας για τη βιομηχανία, αλλά θα μπορούσε επίσης να φανταστεί συγκεκριμένες επιχορηγήσεις για πληρωμές και εξοικονόμηση κόστους.
Ωστόσο, οι πολιτικοί και οι αρχές συμφωνούν ότι η οικονομική ζωή μπορεί να ξεκινήσει  σταδιακά για να αποφευχθούν νέα κύματα λοιμώξεων, πλήττοντας ακόμη περισσότερο τις εταιρίες.
Ο υπουργός Οικονομικών Olaf Scholz, ο οποίος εκπροσωπεί το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (SPD), συμπεριέλαβε επίσης ξενοδοχεία σε εκείνες τις εταιρίες που πίστευε ότι θα έπρεπε να λάβουν στοχευμένη βοήθεια σε μια συνέντευξη με τον Welt am Sonntag.
Αλλά ο Altmaier είχε προτείνει να φορολογηθούν περισσότεροι οι υψηλόμισθοι για να βοηθήσει τα προγράμματα οικονομικής βοήθειας.
Τα υψηλότερα κρατικά έσοδα επιτυγχάνονται κυρίως μέσω ισχυρότερης ανάπτυξης και επενδύσεων, δήλωσε ο Altmaier.
Εκπρόσωπος της Merkel, Helge Braun, δήλωσε στην Rheinische Post και General Anzeiger ότι δεν θα αποκλείει η κυβέρνηση να διαθέσει περαιτέρω για να στηρίξει την οικονομία γενικότερα.
Η κυβέρνηση συζητούσε επίσης κρατικές ενισχύσεις για τις βραχυπρόθεσμες εργασίες, προκειμένου να αυξήσει την αγοραστική δύναμη, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Hubertus Heil του SPD.
Η βραχυπρόθεσμη εργασία είναι ένα σύστημα που επιτρέπει στους εργοδότες να μειώσουν τις δαπάνες τους καθώς οι εργαζόμενοι λαμβάνουν εν μέρει κρατική αμοιβή, αλλά διατηρούνται στη μισθοδοσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης