Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Εργαστήριο στη Γιουχάν αρνείται οτι ο κορωνοϊός ξέφυγε από εκεί - Έρευνα ζητά η Αυστραλία

Κίνα: Εργαστήριο στη Γιουχάν αρνείται οτι ο κορωνοϊός ξέφυγε από εκεί - Έρευνα ζητά η Αυστραλία
Η Αυστραλία ζητά εξηγήσεις από το Πεκίνο και διεθνή έρευνα
Αρνείται οποιαδήποτε ευθύνη το κινεζικό εργαστήριο στη Γιουχάν το οποίο έχουν στοχοποιήσει αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ως η πηγή διάδοσης του κορωνοϊού.
Την ίδια ώρα και η κυβέρνηση της Αυστραλία απαιτεί εξηγήσεις και ζητά να διεξαχθεί διεθνής έρευνα.
"Είναι αδύνατο αυτός ο ιός να προήλθε από εμάς”, δήλωσε σε συνέντευξη του στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CGTN ο Yuan Ziming διευθυντής του Ινστιτούτου Ιολογίας της Ουχάν.
Σύμφωνα με πολλούς επιστήμονες, ο SARS-CoV-2 πιθανόν να μεταδόθηκε στον άνθρωπο από ένα ζώο. Όμως η παρουσία του ινστιτούτου αυτού λίγα χιλιόμετρα μακριά από την αγορά της Ουχάν από όπου πιστεύεται ότι ξεκίνησε η επιδημία, τροφοδοτεί εικασίες για πιθανή διαρροή.
"Γνωρίζουμε ξεκάθαρα ποιου είδους έρευνες διεξάγονται στο ινστιτούτο και πώς αυτές χειρίζονται ιούς και δείγματα”, τόνισε ο Γιουάν, ενώ κατηγόρησε τα μέσα ενημέρωσης ότι "προσπαθούν σκοπίμως να παραπλανήσουν τους ανθρώπους” με πληροφορίες "που βασίζονται αποκλειστικά σε εικασίες” και χωρίς "αποδείξεις”.
Σύμφωνα με την Washington Post, η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Πεκίνο, έπειτα από πολλές επισκέψεις στο εν λόγω ινστιτούτο, είχε προειδοποιήσει το 2018 τις αμερικανικές αρχές για τα ανεπαρκή μέτρα ασφαλείας σε ένα εργαστήριο που ερευνούσε τους κορωνοϊούς που προέρχονταν από τις νυχτερίδες.

Η Αυστραλία ζητά εξηγήσεις από το Πεκίνο και διεθνή έρευνα

Η Αυστραλία αύξησε σήμερα την πίεση που ασκείται στην Κίνα από διάφορες χώρες για τον τρόπο που χειρίστηκε την επιδημία του κορωνοϊού, διερωτώμενη για τη διαφάνεια του Πεκίνου και ζητώντας τη διεξαγωγή διεθνούς έρευνας για την προέλευση του ιού SARS-CoV-2 αλλά και του τρόπου που εξαπλώθηκε.
Ο κορωνοϊός πιστεύεται ότι πρωτοεμφανίστηκε σε μια αγορά της πόλης Ουχάν στην Κίνα όπου πωλούνταν άγρια ζώα. Πλέον έχει εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο και έχει μολύνει περίπου 2,3 εκατομμύρια ανθρώπους, προκαλώντας τον θάνατο σχεδόν 160.000 εξ αυτών.
Η Υπουργός Εξωτερικών του Καναδά Pein δήλωσε οτι ανησυχεί για την κατάσταση στην Αυστραλία και τις αντοχές του συστήματος υγείας καθώς συνολικά στη χώρα έχουν αναφερθεί 6.586 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 71 θάνατοι.
Η έκκληση της Pein για διεξαγωγή διεθνούς έρευνας σχετικά με το ξέσπασμα της επιδημίας γίνεται σε μια περίοδο που οι σχέσεις Κίνας – Αυστραλίας είναι τεταμένες, καθώς η Καμπέρα κατηγορεί το Πεκίνο ότι αναμιγνύεται στις εσωτερικές της υποθέσεις και ανησυχεί για την αυξανόμενη κινεζική επιρροή στην περιοχή του Ειρηνικού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης