Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ελβετία: Σχέδιο τριών φάσεων για την άρση των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό

Ελβετία: Σχέδιο τριών φάσεων για την άρση των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό
Περισσότερα από 26.000 κρούσματα και 1.239 νεκρούς μετρά η Ελβετία
Το σχέδιο της για την άρση των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα Πέμπτη 16/4 η Ελβετία, η οποία είναι μια από τις πλέον πληγείσες χώρες παγκοσμίως από την πανδημία καθώς μετρά περισσότερα από 26.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 1.239 θανάτους.
Τα ελβετικά ΜΜΕ αναφέρουν πως ο υπ.Υγείας Alain Berset θα παρουσιάσει ένα σχέδιο τριών φάσεων, το οποίο προβλέπει αρχικά το σταδιακό άνοιγμα των επιχειρήσεων και των σχολείων που έχουν κλείσει εδώ και έναν μήνα.
Βάσει του σχεδίου αυτού, επιχειρήσεις, όπως κομμωτήρια και φυσικοθεραπευτήρια θα αρχίσουν να επαναλειτουργούν από τις 27/4 αλλά ο αριθμός των πελατών που θα δέχονται, θα είναι περιορισμένος.
Ύστερα από ένα διάστημα δύο ή τριών εβδομάδων προκειμένου να διαπιστωθεί πως εξελίσσεται η νόσος, αναμένεται στις 11/5 να ανοίξουν και τα σχολεία ενώ τα μπαρ και τα εστιατόρια εκτιμάται πως θα μείνουν κλειστά έως και τις 8 Ιουνίου, οπότε θα αρχίσει και η τρίτη φάση του σχεδίου.
Όπως αναφέρεται, δεν υπάρχει σχέδιο για το πότε θα μπορούσαν να αρχίσουν μαζικά γεγονότα, όπως συναυλίες ή αγώνες ποδοσφαίρου, δεδομένου ότι η Ελβετία έχει απαγορεύσει τις συναθροίσεις των 5 ατόμων και άνω.
Πάντως, τα σχέδια δεν έχουν ακόμα οριστικοποιηθεί, αν και κύριο μέλημα της κυβέρνησης είναι να υπάρχει ένας κεντρικός σχεδιασμός έτσι ώστε οι τοπικές αρχές να μη λαμβάνουν δικά τους μέτρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης