Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σύψας (λοιμωξιολόγος): Είμαστε στο β’ ημίχρονο – Κίνδυνος από εστίες υπερμετάδοσης

tags :
Σύψας (λοιμωξιολόγος): Είμαστε στο β’ ημίχρονο – Κίνδυνος από εστίες  υπερμετάδοσης
Τα χειρότερα στο γενικό πληθυσμό τα έχουμε δει είπε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών
Τη θέση ότι είμαστε πλέον στο β’ ημίχρονο της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα διατύπωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ, Νίκος Σύψας, επισημαίνοντας ωστόσο ότι υπάρχει ακόμα κίνδυνος από εστίες υπερμετάδοσης.
Σε δηλωσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Σύψας επεσήμανε πως πράγματι οι επόμενες εβδομάδες θα είναι εξαιρετικά κρίσιμες για την εξέλιξη της πανδημίας, τονίζοντας ότι στην Ελλάδα υπάρχουν δεκάδες νέα κρούσματα κάθε μέρα καθώς και θάνατοι, ενώ παράλληλα υπάρχουν και οι λεγόμενες εστίες υπερμετάδοσης όπως είναι οι καταυλισμοί των Ρομό, τα γηροκομεία, οι μετανάστες ή τα κρουαζιερόπολοια.
«Άρα δεν έχει λήξει αυτή η φάση της επιδημίας η οποία είναι και η πιο επικίνδυνη με την έννοια ότι μπορεί να εκτραπεί η κατάσταση και το σύστημα υγείας να μην αντέξει.
Είμαστε σαφώς στο δεύτερο ημίχρονο αλλά θα ήθελα όλοι να βοηθήσουμε να έχουμε μια ομαλή λήξη του παιχνιδιού έτσι ώστε να μπούμε σιγά σιγά στην αποκλιμάκωση», τόνισε ο κ.Σύψας.
Όπως είπε, στον γενικό πληθυσμό «έχουμε δει το χειρότερο» όμως αυτές οι εστίες είναι φαινόμενο ανησυχητικό.
Ο κ. Σύψας είπε ότι όλοι πρέπει να παραμείνουμε σε συναγερμό, απομόνωση και να τηρούμε τα περιοριστικά μέτρα, ενώ επεσήμανε ότι την εξέλιξη του Μαΐου θα την κρίνει η συμπεριφορά των πολιτών το Πασχα και οι εστίες υπερμετάδοσης που δεν μπορούν εύκολα να ελεγχθούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης