Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καναδάς κορωνοϊός: Ενίσχυση μαμούθ της οικονομίας με 75 δισ. δολάρια ενέκρινε το Κοινοβούλιο

Καναδάς κορωνοϊός: Ενίσχυση μαμούθ της οικονομίας με 75 δισ. δολάρια ενέκρινε το Κοινοβούλιο
Πρόκειται για το μεγαλύτερο οικονομικό πακέτο που έχει εγκρίνει η κυβέρνηση του Καναδά από την εποχή του Β. Παγκόσμιου Πολέμου
Ενίσχυση της οικονομίας με 73 δισ δολάρια, το μεγαλύτερο οικονομικό πακέτο από την εποχή του Β. Παγκόσμιου Πολέμου, ενέκρινε χθες (11/4)  η Βουλή των Κοινοτήτων του Καναδά για να στηρίξει επιχειρήσεις και εργαζομένους.
Η πανδημία του κορωνοϊού έχει παραλύσει οικονομικά τον Καναδά με τον πρωθυπουργός της χώρας Jastin Trudeau να λαμβάνει έκτακτα μέτρα ενίσχυσης τα οποία εγκρίθηκαν χθες από το Κοινοβούλιο το οποίο αν και παραμένει εκτός λειτουργίας λόγω πανδημία συνεδρίασε εκτάκτως.
Το πακέτο περιλαμβάνει ένα πρόγραμμα επιδότησης των μισθών κατά 75% από το κράτος το οποίο θα το καταβάλει στις επιχειρήσεις προκειμένου να αποτραπούν μαζικές απολύσεις.
Το κείμενο απομένει να εγκριθεί κι από τη Γερουσία, προκειμένου να τεθεί εν ισχύει καθώς ο Trudeau δεν διαθέτει απόλυτη πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο. Το νομοσχέδιο ψηφίσθηκε με τη συμφωνία των κομμάτων της αντιπολίτευσης.
Η επιδότηση του 75% του μισθού θα έχει περίοδο ισχύος 15 μήνες και θα έχει αναδρομική ισχύ από τις 15 Μαρτίου. Θα αφορά επιχειρήσεις που έχουν, ή θα έχουν, μείωση των εσόδων τους κατά 15% τον Μάρτιο, ή κατά 30% τον Απρίλιο και τον Μάιο, επεσήμανε ο υπουργός Οικονομικών Bill Morneau. Η οικονομία του Καναδά έχασε ένα εκατ. θέσεις εργασίας τον περασμένο μήνα.

Κορωνοϊός: 678 θάνατοι στον Καναδά

Αναφερόμενος στις θυσίες του Καναδά κατά τους δύο παγκοσμίους πολέμους, ο Trudeau υπογράμμισε πως η πάλη κατά το κορωνοϊού ναι μεν «δεν είναι ένας πόλεμος», αλλά κι αυτή η «μάχη δεν είναι λιγότερο καταστροφική κι επικίνδυνη».
«Το μέτωπο βρίσκεται παντού, στα σπίτια μας, στα νοσοκομεία, στα κέντρα φροντίδας, στα παντοπωλεία, τα φαρμακεία κι όσοι εργάζονται εκεί είναι οι μοντέρνοι ήρωες», τόνισε ο  Trudeaau, προειδοποιώντας πως «η κατάσταση κινδυνεύει να επιδεινωθεί προτού βελτιωθεί». Ο Καναδάς απαριθμεί 23.197 κρούσματα και 678 θανάτους από κορωνοϊό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης