Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δύσκολη εβδομάδα για τις ΗΠΑ λόγω κορωνοϊού – Στους 16.690 οι νεκροί, στα 466 χιλ τα κρούσματα

tags :
Δύσκολη εβδομάδα για τις ΗΠΑ λόγω κορωνοϊού – Στους 16.690 οι νεκροί, στα 466 χιλ τα κρούσματα
Πρώτες σε κρούσματα, δεύτερες σε θανάτους οι ΗΠΑ σε παγκόσμιο επίπεδο
Μια εξαιρετικά δύσκολη εβδομάδα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού βιώνουν οι ΗΠΑ, οι οποίες για ένα ακόμα 24ωρο μέτρησαν χιλιάδες νεκρούς.
Συγκεκριμένα, το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν άλλοι 1.783 θάνατοι, ανεβάζοντας έτσι το συνολικό αριθμό των νεκρών σε 16.690 και τις  ΗΠΑ στη δεύτερη θέση παγκοσμίως όσον αφορά το συνολικό αριθμό ανθρώπων που  έχουν χάσει τη ζωή τους από την πανδημία.
Πάντως, οι ΗΠΑ παραμένουν μακράν οι πρώτες σε όλο τον κόσμο όσον αφορά τον αριθμό των συνολικών επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.
Αυτά ανέρχονται σε 466.033 και επί της ουσίας συνιστούν το ένα τέταρτο των επίσημα καταγεγραμμένων κρουσμάτων μόλυνσης σε παγκόσμιο επίπεδο.
Σημειώνεται πως στα μέσα της εβδομάδας, ο ημερήσιος αριθμός των νεκρών προσέγγιζε τους 2.000, αποτελώντας το βαρύτερο απολογισμό σε ημερήσια βάση.
Η πολιτεία της Νέας Υόρκης αποτελεί την πλέον πληττόμενη περιοχή των ΗΠΑ, καθώς μετρά πάνω από 7.000 νεκρούς. Κατέγραψε νέα αύξηση-ρεκόρ των θυμάτων μέσα στις προηγούμενες 24 ώρες (+799) παρά το γεγονός ότι ο κυβερνήτης Andrew Cuomo είχε κάνει λόγο για αισιόδοξα μηνύματα από τη μείωση του αριθμού των εισαγωγών στα νοσοκομεία.
Πράγματι, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα χθες Πέμπτη 9/4 ο αριθμός των νέων εισαγωγών σε νοσοκομεία, μειώθηκε στα 200 περιστατικά.
Την ίδια στιγμή, οι επιστήμονες αλλά και η κυβέρνηση Trump προτρέπουν τους πολίτες να μην χαλαρώσουν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης παρά τα πρώτα θετικά μηνύματα.
Σε αυτά άλλωστε τα θετικά νέα εντάσσεται και η νέα πρόβλεψη – εκτίμηση που ρίχνει το συνολικό αριθμό των θυμάτων από τον κορωνοϊό στις ΗΠΑ στις 60.000 από 100.000 που ήταν η προηγούμενη.
Ωστόσο, ο Anthony Fauci, ο επικεφαλής επιστήμονας των ΗΠΑ κατά του κορωνοϊού, επεσήμανε πως είναι εξαιρετικά σημαντικό οι άνθρωποι να παραμείνουν στα σπίτια τους.
Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης