ΗΠΑ: Ο Trump απομάκρυνε τον υπεύθυνο του πακέτου στήριξης των 2 τρισ. δολαρίων

ΗΠΑ: Ο Trump απομάκρυνε τον υπεύθυνο του πακέτου στήριξης των 2 τρισ. δολαρίων
O επιβλέπων του πακέτου στήριξης των ΗΠΑ, ύψους 2 τρισ. δολ., απομακρύνθηκε από τον Αμερικανό πρόεδρο, Donald Trump
Εκτός έθεσε τον επιβλέποντα για τη διάθεση του πακέτου στήριξης των 2 τρισ. δολαρίων και γενικό επιθεωρητή στο υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, Glenn Fine, ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump.
Μια ομάδα γενικών επιθεωρητών επέλεξε Fine για να προεδρεύσει της επιτροπής που είναι υπεύθυνη για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού και ελέγχει τη διάθεση του πακέτου στήριξης ύψους 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο προσυπέγραψε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ στις 27 Μαρτίου.
Ωστόσο, ο Fine απομακρύνθηκε άμεσα.
Όπως έγινε γνωστό, ο Glenn Fine θα αντικατασταθεί από τον γενικό επιθεωρητή της Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος, Sean O'Donnell.
Ο Fine θα επιστρέψει τώρα στην υπηρεσία ως κύριος αναπληρωτής γενικός επιθεωρητής, ενώ ο O'Donnell θα τεθεί επικεφαλής της επιτροπής που είναι επιφορτισμένη με την εποπτεία του πακέτου στήριξης.
Ο Αμερικανός πρόεδρος προχώρησε σε αυτή την απομάκρυνση διότι ήταν δυσαρεστημένος από την πορεία του κυβερνητικού έργου.
Μάλιστα, εξέφρασε την απογοήτευσή του και σε άλλα στελέχη της κυβέρνησης τις τελευταίες ημέρες.
Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, κατηγόρησε τη γενική επιθεωρήτρια του υπουργείου Υγείας ότι συνέταξε έναν «ψευδή φάκελο» σχετικά με τις ελλείψεις των αμερικανικών νοσοκομείων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά της πανδημίας του Covid-19.
Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος, εξαπολύοντας άλλη μία επίθεση εναντίον ομοσπονδιακής υπηρεσίας, δεν διευκρίνισε τον λόγο για τον οποίο αμφισβητεί την έκθεση της γενικής επιθεωρήτριας η οποία αφορούσε τις ελλείψεις σε υλικά κρίσιμης σημασίας.
Τα ευρήματα αυτής της αναφοράς επιβεβαιώνουν όσα έλεγαν επί εβδομάδες πολλοί κυβερνήτες, δήμαρχοι και τοπικοί αξιωματούχοι των υπηρεσιών υγείας: ότι τα νοσοκομεία σε πανεθνικό επίπεδο δεν ήταν επαρκώς εξοπλισμένα για να διαχειριστούν την πλημμύρα των ασθενών.
Ωστόσο ο Trump υπονόησε ότι η γενική επιθεωρήτρια ήταν πολιτικά υποκινούμενη και διερωτήθηκε για ποιον λόγο δεν μίλησε με ναυάρχους, στρατηγούς, τον αντιπρόεδρο ή άλλους υπεύθυνους προτού συντάξει αυτό το κείμενο.
«Άλλος ένας Ψευδής Φάκελος», έγραψε στο Twitter.
Επικεφαλής της Γενικής Επιθεώρησης του υπουργείου Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών είναι η Κρίσι Γκριμ, η οποία υπηρετεί στη θέση αυτήν από το 1999.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS