Δημοσκοπήσεις Pulse, Alco: Σαρωτική αποδοχή για τα μέτρα της κυβέρνησης κατά του κορωνοιού αλλά τα οικονομικά μέτρα δεν επαρκούν

Δημοσκοπήσεις Pulse, Alco: Σαρωτική αποδοχή για τα μέτρα της κυβέρνησης κατά του κορωνοιού αλλά τα οικονομικά μέτρα δεν επαρκούν
Κορωνοϊός: Σαρωτική αποδοχή για Σωτήρη Τσιόδρα και κυβέρνηση δείχνουν δύο δημοσκοπήσεις
Την μεγάλη ανησυχία των πολιτών για την πανδημία του κορωνοϊού καταγράφουν δύο νέες δημοσκοπήσεις της Pulse για τον ΣΚΑΪ και της Alco για το Open.
Οι πολίτες στο σύνολο τους κρίνουν εξαιρετικά θετικά την αντίδραση της κυβέρνησης, τον περιορισμό των μετακινήσεων και τα μέτρα για την στήριξη της οικονομίας και των εργαζομένων λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης τόσο στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον επικεφαλής λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα.
 
Δημοσκόπηση Pulse: Το 82% αξιολογεί θετικά τις ενέργειες της κυβέρνησης

Την μεγάλη ανησυχία των πολιτών για την πανδημία του κορωνοϊού καταγράφει νέα δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ.
Ωστόσο, οι πολίτες στο σύνολο τους κρίνουν εξαιρετικά θετικά την αντίδραση της κυβέρνησης, τον περιορισμό των μετακινήσεων και τα μέτρα για την στήριξη της οικονομίας και των εργαζομένων.
Στην έρευνα που διενεργήθηκε πανελλαδικά το διάστημα 30 Μαρτίου – 1 Απριλίου οι πολίτες δηλώνουν σε ποσοστό 78% ότι ανησυχούν πολύ και αρκετά για την πανδημία μετά τα κρούσματα στη χώρα μας.
Πιο αναλυτικά οι πολίτες ηλικίας από 60 ετών και άνω είναι οι πιο ανήσυχοι.
Σε ποσοστό 84% δηλώνουν ότι ανησυχούν αρκετά έως πολύ.
Image

Υψηλά ποσοστά ανησυχίας καταγράφονται και στις υπόλοιπες ηλικιακές κατηγορίες: 78% στις ηλικίες 45-49, 75% στις ηλικίες 30-44 και 69% στις ηλικίες 17-29.
Στην ερώτηση πόσο έχουν επηρεάσει την καθημερινότητα και τη ζωή της οικογένειας τους η επιδημία και τα μέτρα οι Έλληνες απαντούν σε ποσοστό 83% πολύ έως αρκετά.
Μόλις το 10% δηλώνει μέτρια και το 4% λίγο και ελάχιστα έως καθόλου.
Ποσοστό 57% των πολιτών δηλώνει ότι η πανδημία και τα μέτρα αντιμετώπισης της έχει επηρεάσει πολύ και αρκετά την οικονομική κατάσταση τους. 
Το 20% των πολιτών δηλώνει ότι έχει επηρεαστεί λίγο και ελάχιστα έως καθόλου οικονομικά και το 18% απαντά μέτρια.
Η συντριπτική πλειοψηφία αξιολογεί πολύ θετικά τις αποφάσεις και τις ενέργειες της κυβέρνησης για την πανδημία.
Image
Το 82% κρίνει θετικά και μάλλον θετικά την κυβέρνηση και το 14% μάλλον αρνητικά και σίγουρα αρνητικά.
Πιο συγκεκριμένα το 94% των ψηφοφόρων της ΝΔ κρίνουν μάλλον και σίγουρα θετικά τον τρόπο αντίδρασης της κυβέρνησης.
Το ίδιο απαντά το 78% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και το 89% των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ.
Παρόλα αυτά οι πολίτες είναι μοιρασμένοι για την στάση και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ στην πανδημία.
Το 46% τις κρίνει σίγουρα και μάλλον θετικά και το 47% μάλλον και σίγουρα αρνητικά.
Image
Ικανοποιημένοι εμφανίζονται οι Έλληνες για τα μέτρα στήριξης της οικονομίας, των επιχειρήσεων και των εργαζομένων.
Το 67% κρίνει σίγουρα και μάλλον θετικά τα μέτρα και το 29% μάλλον και σίγουρα αρνητικά.
Πιο θετικά αξιολογούν τα μέτρα οι ψηφοφόροι της ΝΔ, οι οποίοι σε ποσοστό 87% απαντούν μάλλον και σίγουρα θετικά.
Οι ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ που δίνουν την ίδια απάντηση φτάνουν σε ποσοστό το 77%.
Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται μοιρασμένοι καθώς το 48% κρίνει μάλλον και σίγουρα θετικά τα μέτρα και το ίδιο ποσοστό δηλώνει ότι τα μέτρα είναι μάλλον και σίγουρα αρνητικά.
Η μεγάλη πλειοψηφία αξιολογεί θετικά τα μέτρα για τον περιορισμό των μετακινήσεων και των συγκεντρώσεων προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού.
Το 86% δηλώνει ότι είναι σίγουρα και μάλλον θετικά τα μέτρα.
Μόλις το 10% απαντά ότι είναι μάλλον και σίγουρα αρνητικά.
Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Κυριάκος Μητσοτάκης αυξάνει το ποσοστό αποδοχής στο 53% από 45% στην προηγούμενη μέτρηση.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας έρχεται δεύτερος με ποσοστό 22% και σημειώνει πτώση 4 μονάδων από την προηγούμενη μέτρηση.
Το 20% των πολιτών απαντά κανέναν από τους δύο.
Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ διευρύνει το προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με 23 μονάδες.
Πιο αναλυτικά η ΝΔ συγκεντρώνει 45% και ο ΣΥΡΙΖΑ 22%.
Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 5,5%, το ΚΚΕ με 5%, η Ελληνική Λύση με 4,5% και το Μέρα25 με 2,5%. Άλλο Κόμμα επιλέγει το 4%. Ιδιαίτερα υψηλό παραμένει το ποσοστό των αποφάσιστων και όσων δεν απάντησαν που φτάνει το 8%.
Image

Δημοσκόπηση Alco: Ψήφος εμπιστοσύνης σε Μητσοτάκη και Τσιόδρα για κορωνοϊό

Σε δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία ALCO, το 80% των Ελλήνων εγκρίνει τις ενέργειες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, ενώ το 89% έχει εμπιστοσύνη στον επικεφαλής λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα.
Επίσης, το 90% των ερωτηθέντων ανησυχεί για την εξάπλωση της πανδημίας, ενώ το 67% φοβάται ότι θα νοσήσει από τον ιό.
Η πλειοψηφία των ατόμων που πήραν μέρος στη δημοσκόπηση συμφωνούν με τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας, και μάλιστα δηλώνει έτοιμο να αποδεχθούν πιθανή επέκταση των μέτρων.
Το 86% θεωρεί ότι η κυβέρνηση έλαβε μέτρα εγκαίρως, ενώ δηλώνει ικανοποιημένο με τις αποφάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.
Αντιθέτως, βρίσκουν ανεπαρκή τα μέτρα οικονομικής στήριξης των εργαζομένων και των επιχειρήσεων.
Το 89% κρίνει ως επαρκή και έγκυρη την καθημερινή ενημέρωση από τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, ενώ μόλις το 6% ως ανεπαρκή.
Το υπόλοιπο ποσοστό δεν απαντά.
Image
Στο μεταξύ, στους 53 ανήλθε και επισήμως σήμερα (2/4) ο αριθμός των νεκρών στην Ελλάδα από τον νέο κορωνοϊό, με τον Σωτήρη Τσιόδρα να ανακοινώνει και επισήμως τρεις νέους θανάτους μέσα σε 24 ώρες.
Στα 1.584 ανέρχονται τα συνολικά κρούσματα λοίμωξης από κορωνοϊό.
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, καθώς και ο Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσαν το απόγευμα της Πέμπτης τρεις θανάτους, 27 νέα κρούσματα στον γενικό πληθυσμό, 23 επιπλέον κρούσματα στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στη Ριτσώνα και 119 στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», το οποίο παραμένει αγκυροβολημένο έξω από το λιμάνι του Πειραιά.
Image

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS