Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ετοιμάζονται οι Αμερικανοί για εμφύλιο πόλεμο;... Αύξηση 41% στις πωλήσεις όπλων

tags :
Ετοιμάζονται οι Αμερικανοί για εμφύλιο πόλεμο;... Αύξηση 41% στις πωλήσεις όπλων
Αναμένουμε συνεχείς θετικούς ρυθμούς αύξησης πωλήσεων όπλων, καθώς η αβεβαιότητα για τον Covid-19 παραμένει", ανέφερε ο Brett Andress, αναλυτής της KeyBank Capital
"Το άλμα δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία...".
Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο ένας αναλυτής περιέγραψε την εντυπωσιακή αύξηση των εκτιμώμενων πωλήσεων πυροβόλων όπλων που δείχνουν τα στοιχεία του Εθνικού Κέντρου Ποινικού Ελέγχου των ΗΠΑ.
Ενώ οι πραγματικές αγορές πυροβόλων όπλων δεν παρακολουθούνται στις ΗΠΑ, το σύστημα του FBI θεωρείται σε μεγάλο βαθμό ως υποκατάστατο για τις πωλήσεις από τον κλάδο των πυροβόλων όπλων και ο πίνακας παρουσιάζει αύξηση κατά 41% σε σχέση με το προηγούμενο έτος (και κατά 33% μέσα σε ένα μήνα).

Ο Jurgen Brauer, επικεφαλής οικονομολόγος της Small Arms Analytics, δήλωσε στο Bloomberg News ότι οι πωλήσεις όπλων αυξήθηκαν κατά 91,1% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με την ανάλυση της Brauer, ενώ οι πωλήσεις μακριών όπλων αυξήθηκαν κατά 73,6%.
"Αναμένουμε συνεχείς θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης στους επόμενους μήνες καθώς η αβεβαιότητα για τον Covid-19 παραμένει", ανέφερε ο Brett Andress, αναλυτής της βιομηχανίας πυροβόλων όπλων της KeyBank Capital.
Την τελευταία φορά που η ζήτηση για προστασία έφτασε κοντά σε αυτό το επίπεδο, ήταν το τελευταίο τρίμηνο του 2015, καθώς μια μαζική έξαρση των πυροβολισμών στις ΗΠΑ επέβαλαν σκληρότερους ελέγχους στην κατοχή όπλων.

Το κίνητρο για αυτή την ξαφνική αύξηση είναι προφανώς ανησυχία ότι η σημερινή (και επεκτεινόμενη) κατάσταση του lockdown που εφαρμόζεται σε ολόκληρη τη χώρα μετατρέπεται ταχέως σε πολύ πιο τυραννικό έλεγχο των συνταγματικών δικαιωμάτων των Αμερικανών.
"Η κυβέρνηση προσπαθεί να κάνει ό, τι μπορεί για να διατηρήσει την κοινωνία ανέπαφη.
Αλλά αν η κοινωνία διαρραγεί, εξαρτάται από εμάς να προστατευθούμε", αναφέρει η πλειονότητα των Αμερικανών.
Μόλις την περασμένη εβδομάδα, ο σερίφης της κομητείας του Λος Άντζελες Alex Villanueva προσπάθησε να κλείσει όλα τα καταστήματα πυροβόλων όπλων (με βάση τις ανησυχίες για την ασφάλεια).

Ωστόσο, αντιμετωπίζοντας μια δίκη επί της αμφιλεγόμενης απόφασης του, έχει τώρα αλλάξει γνώμη, αναφέροντας μια ομοσπονδιακή απόφαση ότι τα καταστήματα όπλων θεωρούνται "ουσιώδη".
Το μέλλον μετά το COVID-19 φαίνεται ζοφερό: η οικονομική κατάρρευση, η λογοκρισία, ο έλεγχος της παραγωγής, η αυξανόμενη επιτήρηση.
Όλο αυτό είναι ένας στρατιωτικός νόμος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης