ΗΠΑ: Τα νοσοκομεία απειλούν με απόλυση γιατρούς και νοσηλευτές αν αποκαλύψουν ελλείψεις

ΗΠΑ: Τα νοσοκομεία απειλούν με απόλυση γιατρούς και νοσηλευτές αν αποκαλύψουν ελλείψεις
Τα νοσοκομεία κλείνουν το στόμα σε εργαζόμενους στον χώρο της υγείας, σε μια προσπάθεια να μην αμαυρωθεί η εικόνα τους, καταγγέλει εκπρόσωπος της Ένωσης Νοσοκόμων
Με την πανδημία του κορωνοϊού, κυριολεκτικά να καλπάζει στις ΗΠΑ, στη Νέα Υόρκη, νοσοκομειακοί υπάλληλοι έλαβαν την προειδοποίηση ότι θα λήξει η σύμβασή τους, αν μιλήσουν στα ΜΜΕ χωρίς εξουσιοδότηση και κυρίως αν αποκαλύψουν για τα κακώς κείμενα σχετικά με τις συνθήκες εργασίας τους και μάλιστα όπως αποκαλύπτει το πρακτορείο Bloomberg οι απειλές πέρασαν από τη θεωρία στην πράξη.
H Ming Lin, γιατρός σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στην Ουάσιγκτον, δήλωσε ότι απολύθηκε γιατί παραχώρησε συνέντευξη σε εφημερίδα σχετικά με ένα μήνυμα που ανέβασε στο Facebook, όπου περιέγραφε γιατί θεωρεί ότι είναι ανεπαρκής ο προστατευτικός εξοπλισμός και τα τεστ για τον κορωνοϊό.
Στο Σικάγο, μια νοσηλεύτρια απολύθηκε αφότου έστειλε email σε συναδέλφους, στο οποίο δήλωνε ότι ήθελε να φορά περισσότερο προστατευτικές μάσκες κατά την εργασία της.
Στη Νέα Υόρκη, νοσοκομειακοί υπάλληλοι έλαβαν την προειδοποίηση ότι θα λήξει η σύμβασή τους, αν μιλήσουν στα ΜΜΕ χωρίς εξουσιοδότηση.
«Τα νοσοκομεία κλείνουν το στόμα σε νοσοκόμες και άλλους εργαζόμενους στον χώρο της υγείας, σε μια προσπάθεια να μην αμαυρωθεί η εικόνα τους», καταγγέλλει εκπρόσωπος της Ένωσης Νοσοκόμων της Ουάσιγκτον.
«Είναι απαράδεκτο», όπως προσθέτει.
«Τα νοσοκομεία», σύμφωνα με το πρακτορείο «Bloomberg», έχουν αυστηρούς κανόνες σε θέματα ΜΜΕ για να προστατεύσουν τα προσωπικά δεδομένα ασθενών, ζητώντας από το προσωπικό να μιλά στα ΜΜΕ μόνο μέσω επίσημων γραφείων Τύπου.
Η πανδημία, όμως, έχει δημιουργήσει νέα δεδομένα.
Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να πουν τι πραγματικά συμβαίνει με τον Covid-19.
Στην Κίνα, όταν ένας γιατρός μίλησε για έναν μυστηριώδη νέο ιό σε online chatroom στα τέλη Δεκεμβρίου, εννοούσε τον κορωνοϊό, δέχθηκε επίπληξη και αναγκάστηκε να υπογράψει δήλωση της αστυνομίας ότι το «post» ήταν παράνομο.
(σ.σ.Υπενθυμίζεται ότι ο γιατρός Li Wenliang έχασε τη ζωή του από την νόσο και δικαιώθηκε μετά θάνατον.)
 
www.bankingnews.gr
 
 

bankingnews.gr

BREAKING NEWS