Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανακάμπτει το πετρέλαιο μετά τις απώλειες των προηγούμενων ημερών - Στο +2,61% και τα 27,11 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Ανακάμπτει το πετρέλαιο μετά τις απώλειες των προηγούμενων ημερών - Στο +2,61% και τα 27,11 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει σημαντική άνοδο της τάξεως του +6,22% στα 21,34 δολ. ανά βαρέλι
Άνοδο καταγράφει σήμερα Τρίτη (31/3) το πετρέλαιο, μετά τις απώλειες των προηγούμενων ημερών, οι οποίες οδήγησαν την τιμή του στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 18 ετών.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουνίου 2020 για το Brent ενισχύεται κατά +2,61% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 27,11 δολ. ανά βαρέλι, ενώ κατά την προηγούμενη συνεδρίαση είχε υποχωρήσει στα 22,58 δολ. ανά βαρέλι, τα οποία αποτελούν το χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2002.
Παράλληλα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαΐου 2020 για το αμερικανικό αργό καταγράφει σημαντική άνοδο της τάξεως του +6,22% στα 21,34 δολ. ανά βαρέλι, ενώ χθες είχε βρεθεί στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 18 ετών, και συγκεκριμένα στα 19,92 δολ. ανά βαρέλι.
Από αύριο (1/4) ο ΟΠΕΚ και η Ρωσία θα μπορούν πλέον να αυξήσουν την παραγωγή τους στα επίπεδα που επιθυμούν, καθώς ολοκληρώνεται η μεταξύ τους συμφωνία για τις περικοπές, γεγονός που προκαλεί ανησυχία στους επενδυτές για το ενδεχόμενο περαιτέρω αύξησης της παγκόσμιας προσφοράς.
«Οποιοδήποτε κομμάτι αισιοδοξίας είναι ευπρόσδεκτο, ακόμα και αν είναι κάτι παραπάνω από μία ψεύτικη αυγή», αναφέρει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής αναλυτής αγορών της AxiCorp, Stephen Innes.
Μάλιστα, ο ίδιος τονίζει ότι «η καταστροφή της ζήτησης είναι ο πιο επιβαρυντικός παράγοντας αυτές τις μέρες, ενώ τα ζητήματα της προσφοράς επιδεινώνουν αυτήν την πίεση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης